Şehit Er Ömer Erüstün Meydanında stant açan polis ekipleri, kadınlara, kadına yönelik şiddetle mücadele için başlatılan KADES’i anlatarak, mobil uygulama hakkında bilgi verdi.

KADES uygulamasıyla kadına yönelik şiddete tek tuşla kolluk kuvvetlerine haber verilebileceğini ifade eden polis ekipleri, mobil uygulamanın indirilmesine yardımcı oldu.

KADES’in her türlü şiddet olayında kullanılabileceğini ifade eden ekipler, acil durumlarda kadınların kullanabilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan uygulama ile artık kadınlar tehlikede olduklarını düşündükleri anda bu uygulama sayesinde kendilerini koruyabilecek.

Kadınların acil durumlarda kullanması amacıyla geliştirilen uygulamayla ilgili bilgilendirmede bulunan ekipler, kendilerine bir tuş kadar yakın olduklarını ifade etti. Kadınlara broşür dağıtan ekipler, bazılarının telefonuna KADES'i indirerek nasıl kullanacaklarını uygulamalı olarak gösterdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü” olması münasebetiyle kadın haklarının korunması, toplumsal farkındalığın arttırılmasını amaçlanan etkinliğe, kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Editör: Haber Merkezi