Afşin Belediyesi, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT), 'Dünya Mirası Eshab-ı Kehf Külliyesi' standıyla 'Bölgenin Havasını En İyi Yansıtan Stant' ödülüne layık görüldü.

25 Ocak - 28 Ocak 2018 tarihleri arasında İstanbul'da TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda her yıl olduğu gibi bu yıl da fuar katılımcıları arasından çeşitli kategorilerde yapılan değerlendirmeler ile belirlenen "en iyiler" ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Afşin ve Eshab-ı Kehf başta olmak üzere bütün tanıtım faaliyetlerini devam ettireceklerini söyleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından düzenlenen dünyanın en büyük turizm fuarlarından EMITT bu yıl 25-28 Ocak tarihlerinde yapıldı.İstanbul'da gerçekleştirilen ve çok sayıda il ve ilçenin katıldığı fuarda, Afşin'in tanıtımı için kurulan standımız "Bölgenin Havasını En İyi Yansıtan Stant" ödülüne  layık görüldü. Fuar yönetimi ve etkinlik organizasyonlarına şükranlarımı sunuyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. "dedi.

İlk günden itibaren Eshab-ı Kehf standının ziyaretçi akınına uğradığını söyleyen Güven,"Bu yıl 22.'si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMİTT) 90 metrekarelik bir alanda oluşturduğumuz "Dünya Mirası Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi" temalı profesyonel bir stant ile katılım sağladık. Şehrimizi en iyi şekilde tanıtmayı hedefledik ve bunu da başardığımıza inanıyoruz. Stantta katılımcılara ve ziyaretçilere başta göz nurumuz Eshab-ı Kehf Külliyesi olmak üzere yöremizi ve ilçemizi tanıtacak broşür ve kitaplar, çeşitli hediye ve ikramlar sunuldu. Bizim yegane amacımız tarihi ve dini açıdan çok önemli gördüğümüz Eshab-ı Kehf'imizi UNESCO Dünya Mirasları Kalıcı Listesinde yer almasını sağlamak. Bunun için çalışmalarımız, temaslarımızı sürdürüyoruz." açıklamasında bulundu.

Tur Operatörleri Afşin’i güzergaha dahil etti

Fuarda, tur operatörleri ve yabancı seyahat acenteleri ile görüştüklerini aktaran Güven, " Fuarda 20  yabancı seyahat acentesine, tur operatörlerine Afşin'imizi tanıttık, anlattık. Elimizde bir marka var. Biz bu markamızı turizmden en iyi şekilde faydalandırmak istiyoruz. İnşallah bu fuardaki kazanımlarımızı Eshab-ı Kehf Külliyemizde ağırlayacağız. " diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi