Emiroğlu, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Başmüfettişi Süfyan Emiroğlu, 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Önümüzdeki günlerde basın toplantısıyla AK Parti'den milletvekili aday adaylığın açıklayacağı öğrenilen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Başmüfettişi Süfyan Emiroğlu, amacının Afşin'e, Kahramanmaraş'a ve ülkemize hizmet etmek olduğu için aday olduğunu kaydetti.

Devletin önemli ve stratejik yerlerinde görev aldığının altını çizen Süfyan Emiroğlu, ""İdealist bir Kahramanmaraşlı olarak 1993 yılında Maliye Bakanlığında başladığım kamu hizmetine, bu güne kadar devletimizin değişik kademelerinde Müfettiş, Başmüfettiş, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı, Sanayi Genel Müdür Yardımcısı, Sanayi Ürünleri Gözetimi ve Denetimi Genel Müdürü, Sanayi Genel Müdürü, Milli Prodüktivite Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi, Bor Araştırma Enstitüsü Başkanı olarak görev yaptım.  Aynı zamanda; D-8 Sanayi Konferansları Koordinatörlüğü, NATO Temsilciliği, BM Teknoloji Komitesi Üyeliği, Türkiye Arap Birliği Ülkeleri Sanayi Konferansları Koordinatörlüğü, Türkiye-Belarus Sanayi Çalışma Gurubu Eş Başkanlığı gibi önemli uluslararası görevlerde de bulundum. Geldiğimiz noktada, elde ettiğim yurt içi ve yurt dışı bütün bu bilgi ve tecrübe birikimimi bir başka alanda; siyaset alanında son beş yıldır kalkınması ve her türlü sorunu ile yakından ilgilendiğim, doğduğum ve büyüdüğüm şehir Kahramanmaraş’ın hizmetine sunmak için bu gün itibariyle görevimden istifa ediyorum." dedi

'Amacımız daha kalkınmış, daha huzurlu, daha müreffeh ve vesayetlerden kurtulmuş Büyük Türkiye ve Büyük Kahramanmaraş’tır.' sloganı ile yola çıkan Süfyan Emiroğlu,  "2015 Milletvekilliği seçimlerinde AK Partiden Kahramanmaraş Milletvekili Adayı olmak için önümüzdeki günlerde başvurumu yapacağım. Partimizin takdiri, çok kıymetli hemşerilerimizin teveccühü ve Yüce Rabbimizin inayeti ile şehrimize ve halkımıza hizmet etmeyi istiyorum.Amacımız daha kalkınmış, daha huzurlu, daha müreffeh ve vesayetlerden kurtulmuş Büyük Türkiye ve Büyük Kahramanmaraş’tır." diye konuştu.

 

Süfyan EMİROĞLU Kimdir ?

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi M.Y. ve Ankara Üniversitesi Siyasi Bilgiler Fakültesinden mezun olan Süfyan EMİROĞLU, Virginia O.D. Üniversitesinde Ekonomi Yüksek Lisansı yaptı. Halen PA Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Güvenlik Stratejileri – Kamu Yönetimi Bölümünde doktora çalışmasına devam etmektedir.

Çalışma hayatına, 1993 yılında Maliye Bakanlığı’nda başladı. 1997-2000 yılları arasında Müfettiş Yardımcısı, 2000-2007 yılları arasında Müfettiş, 2006 yılında Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı ve 2007-2009 yılları arasında Başmüfettiş olarak Sanayi ve Ticaret Bakanlığında görev yaptı. 06/08/2009- 01/02/2010 tarihleri arasında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlüğü görevlerini Vekaleten yürüttü. 02/02/2010 tarihinden itibaren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü olarak görevine atandı.

Avrupa Birliği, Gümrük Birliği ve Avro Bölgesi gibi ekonomi konularına yönelik çok sayıda makale ve yurtdışı çalışması bulunan Süfyan EMİROĞLU, Amerika Birleşik Devletleri’nde; Gayri Menkul Yatırımcılığı, Amerika’da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Halkla İlişkiler, Amerika’da Tüketici Hakları, Vergi Avantajlı Yatırım, Liderlik gibi çeşitli konularda sertifika programlarına da katılmıştır.

2007 yılında, Uzak Doğu Ekonomileri üzerinde yerinde (Çin-Kuzey Kore ve Japonya’da) inceleme ve araştırma yapılması için Virginia O.D. Üniversitesi Başkanından Destek Ödülü alan EMİROĞLU, anılan ülkelerde otomotiv, demir çelik, tekstil gibi sektörlerle ilgili çalışmalar yapmıştır.

İyi derecede İngilizce ve başlangıç düzeyinde Korece bilmektedir.

 

Editör: Haber Merkezi