Afşin’e bağlı Emirli Köyüne inşaa edilecek olan caminin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Emirli Köyü’nde düzenlenen temel atma törenine Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher, Afşin Garnizon Komutanı İdris Tom, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, daire amirleri sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Akıllı insanın bu tarafa değil, ahirete yatırım yapar diyen Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher, “Burada Allah’ın mabedinin temelini atmak üzere toplandık. Ümit ediyoruz ki bu hayırlı olacak, hayırlara vesile olacak. Bu caminin yapımını üstlenen kadir Kardeşimize çok teşekkür ediyorum. Kadir kardeşimiz bu mabedin yapımını kendisine nasip ettiği için Allah’a şükretti. Nice parası olanlar var ki, bunu beceremiyor ve bu duyguyu tadamıyor. Dünya fani, ahiret bakidir. Akıllı insan bu tarafa değil, ahiret hayatına yatırım yapan insandır. Burada emeği geçen herkesi ve Kadir Bey’e çok teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Afşin Belediyesi olarak her türlü katkı yapmaya hazır olduklarını ifade eden Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “Son zamanlarda camilerimizi estetiğine dikkat ederek güzel yaptırıyoruz. Nerede yeni bir cami yapılmışsa merak edip gidip camimizi inceliyorum. Her gördüğüm caminde bir önceki camimizden daha güzel olduğunu şahit oluyorum. Ama camiye gelenlere baktığımızda cemaat olma duygusu noktasında eksiklik hissediyoruz. Burada asıl çözülmesi görülmesi konu bu camilerimizi doldurmamız gerekiyor. Özellikle Emirli Köyümüzde yapılan bu camimizin husumetleri kaldırıp muhabbete dönüştüren bir işlev kazanmasını temenni ediyorum Rabbimden. İnşallah şimdi sevinçle temelini attığımız gibi gelecek yıl içinde hep beraber secdede buluşuruz. Bizler, burada yapılan camimiz için her türlü katkıya ve desteğe hazırız, camilerimizin daha güzel yapılması için, camilerimizin cami olması için hepimiz gayretle çalışmalıyız. “ açıklamasında bulundu.
Programda konuşma yapan Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, Camilerin önemine değindi.
Yıldırım, “Camiler; aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kıldığımız mabetlerimizdir. Üzüntülerimizi giderdiğimiz, moralimizi müspet anlamda düzelttiğimiz, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz ve pekiştirdiğimiz yerlerdir. Birbirimize merhamet etmeyi, acıları paylaşmayı, kimsesiz-yoksul, dul ve yetimlere yardım etme duygularını kazandığımız mabetlerdir. Kâmil manada insan olmanın yollarını ve esaslarını, camilerimizde yapılan telkin ve nasihatlerden öğrenmekteyiz. Sahip olduğumuz güzelliklerin yanında eksiklerimizi de görmek zorundayız. Bugün sahipsiz binlerce çocuğumuz sokaklarda yaşıyorsa, tinerci, balici birçok çocuğumuz her şehirde kendisini gösterebiliyorsa, daha işimizin çok olduğunu, cami hizmetlerimizi bir daha gözden geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Camilerin imarının yanında, cemaatin imarı için de üzerimize ağır bir sorumluluğun olduğunun bilincinde hareket etmek zorundayız. Toplumda meydana gelen huzur veya huzursuzluğun cami eğitimiyle büyük bir ilişkisinin olduğu şüphe götürmez bir gerçektir. Bunun içindir ki, cami ve cami hizmetleri bugüne kadar hep devam etmiş, bundan sonrada devam edecektir inşallah. Bugün, Camiler ve din görevlileri haftası” nın son günü. Camiler ve Din Görevlileri haftamızı kutluyor, Görevlerini Din gönüllülüğü aşkıyla yerine getiren Din görevlilerimize başarılar diliyorum. Bu vesileyle, Cami, Kur’an Kursu ve din hizmetinde bulunan bütün ölmüşlerimizi rahmetle anıyor, bu hizmetleri bize de nasip ettiği için Rabbimize hamdediyoruz.   Nasip olursa biraz sonra, Kâbe’nin bir şubesi olan bu güzel caminin hep beraber (Temelini atacağız.)Ben, başta Emirli’li İşadamı Kadir Kurt beye, olmak üzere emeği geçen maddi-manevi katkıda bulunan herkese huzurlarınızda teşekkür ediyor, Hepinizi en içten duygularımla sevgi ve saygı ile selamlıyorum.” dedi.
Daha sonra konuşma yapan Emirli Köyü Muhtarı Akif Yücel, yapılacak olan camiinin bir yıl içerisinde tamamlanacağını kaydetti. Yücel, “Yapılacak olan camimiz 4000 m2 lik bir alanda, 240 m2 oturum alanı 500 kişilik bir kapasiteye sahip olacak. Altında taziye evi ve Kur'an Kursu olacak şekilde inşa edilecek. Çift minareli olarak inşa edilecek olan camimiz, havalar iyi giderse kaba inşaatı inşallah 40 gün içinde bitecek, Baharda da geri kalan kısmı devam edecek. Bir yıl içinde bitirilmesi planlanmaktadır.” şeklinde konuştu.
Caminin tamamlanması için ellerinden gelenleri yapacaklarını vurgulayan İşadamı Kadir Kurt, “Camiler Allah'ın evidir. Camiler, yeryüzünün en hayırlı ve Allah'a en sevimli mekânlardır. Bu inanç ve şuurla nasip olursa burada bir cami inşa edeceğiz. Cami hizmetinde bulunmak bizim için bir şereftir. Bu şerefi bize bahşettiği için Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Camimizin bir an önce bitmesi için bizler elimizden geldiği kadar hizmet edeceğiz. Sizlerden de destek bekliyoruz. Bu vesileyle Mehmet Kurt, Hüseyin Çakmış ve Sayın Muhtarımıza ilgi ve gayretlerinden dolayı Teşekkür etmek istiyorum.
Şimdiden emeği geçecek olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün burada temelini atacağımız Cami inşaatının hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun diyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.
Konuşmalar ardından Emirli Köyü Camiinin temeli atıldı
 
Editör: Haber Merkezi