Afşin’de emeklilere yönelik kurulan dernek faaliyetlerine başladı.

Afşin'de kısa adı Emekli-Der olan Afşin Emekli Dul ve Yetimlere Yardım Derneği kuruluş çalışmalarını tamamlayarak hizmete başladı..

Emekliler Derneği kurucu Başkanı Yusuf Arslantaş, ilçede farklı bir alanda hizmet etmek için emeklilere yönelik bir dernek kurduklarını belirtti.

Dernek binasından basın toplantısı düzenleyen Emekli-Der Başkanı Arslantaş, derneğin kuruluş gayesi ve çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Arslantaş, “ Bizler yedi arkadaş bir araya gelerek toplumun büyük bir çoğunluğunu oluşturan emeklileri Afşin'de temsil etmek amacıyla bu derneği kurduk. Türkiye de yaklaşık 11 milyon Afşin'de ise yaklaşık 10 bin emekli bulunmaktadır. Derneğimiz amacı emeklilerimizin hak ve menfaatlerini korumak olacak ve üyelerimizin problemlerini çözüm için ilgili kuruluş ve makamlar nezdinde dernek olarak her türlü girişimlerde bulunacağız.”dedi.

Emeklilerin sorunlarını dile getireceklerini söyleyen Arslantaş, “ Sivil toplum örgütü olarak derneğimiz aktif bir şekilde emeklilerimizin sorunlarını dile getirecek ve çözüm yollarını arayacak. Emeklinin sesini duyurmak için ve hakkını korumak için çalışmalarımız olacak.  Emekli vatandaşlarımıza derneğimizin kapısı sonuna kadar açıktır.”diye konuştu.

Arslantaş, derneğin kurucu üyelerinin, Aslan Gasteci, Mehmet Hamiş, Doğan Özkara ve Mustafa Öner’den oluştuğunu kaydetti.

Dernek Sevenler Pasajı Kat 2'de faaliyetlerine başladı.

 

Editör: Haber Merkezi