Afşin’de, 80 yaşındaki emekli öğretmen Nurettin Ertekin 4 şiir kitabı yazdı.

Şair İrfani mahlasıyla şiirlerini kaleme alan Nurettin Ertekin,  eserlerinde sevgi, dostluk ve toplumsal değerleri ele alarak gençlere şiirle ulaşmaya çalışıyor.

Şiirlerini Yeşil Afşin Gazetesinde de yayınlayan Şair İrfani Nurettin Ertekin ile Yeşil Afşin Gazetesi olarak bir araya geldik ve özel bir röportaj gerçekleştirdik.

Emekli öğretmen olan Nurettin Ertekin, 2010 yılından buyana 4 şiir kitabı kaleme aldı. Şairin bazı şiirleri ilkokul kitaplarında yer alıyor.

Şiir yazmaya ilkokulöğretmeninin şiir yazma yeteneğini görmesiyle başladığını belirten Şair İrfani, “80 yaşında emekli öğretmenim. 1962 yılında öğretmen oldum. Burdur, Afşin, Ordu ve İskenderun’da öğretmenlik yaparak emekli oldum. Gönül Gözü, Bahçıvan, Fidan ve Dilek adında 4 şiir kitabı yayınladım.Şiir sanatının bütün inceliklerini bildiği gibi, dörtlük erbabıdır. Şiir yazmaya ilkokulda bir edebiyat öğretmenimin şiir yazma yeteneğimi keşfetmesiyle başladım. Ve o günden beri de gençlerimize güzel mesajlar vermek için şiir yazıyorum.”dedi.

Şiirlerinin insan odaklı olduğuna değinen Şair İrfani, “Güzel toplumları her türlü insani donanımı ile güzel bireyler oluşturur. Bu bakımdan şiirlerim insan odaklıdır. Eserlerim, sevgi, dostluk ve toplumsal değerlerimizi esas olarak hazırlarım. Bir eğitim neferi olarak ölünceye kadar mesleğimin öngördüğü yolda gençlerimize şiirle bir şeyler vermeye çalıştım ve çalışacağım. Bazen düz yazı ile birkaç sayfada anlatabilecek konu bir şiirle ifade edilebilir, Bu güne kadar yazdığım kitaplarım beğenilmiştir. Bazı şiirlerini ilköğretim okullarında Türkçe ve Hayat bilgisi kitaplarında yer almaktadır.” diye konuştu.

Ziyaret ettiği, gezdiği şehirlere de şiirleri olduğunu ifade eden Ertekin, “Birçok şehir gezdim. Hergezdiğim şehirde bir şiir yazdım. O şehrininsanına ve doğasına özgü yazılar yazmayı seviyorum. Şairlik dededen gelen bir yetenek. Mahalli gazetelerde ve Yeşil Afşin Gazetesinde köşe yazarlığı yapıyorum. Ben buraya kadar gelerek beni ziyaret ettiğiniz için teşekkür ediyorum ve bir nebze de olsun sesimi topluma duyuracağınızdan eminim.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi