Uygulama 18 Mayıs pazartesi günü Afşin'in en işlek caddeleri olan Elçibey Caddesi ve Atatürk Caddesinde hayat bulacak.

Parkomat projesi hakkında bilgi veren yetkiler, "AKBEL A.Ş. olarak en geç 18 Mayıs’ta Afşin ilçemizde Atatürk caddesi ve Elçibey caddesinde Parkomat işletmeciliğine başlıyoruz. Akabinde’ de Kahramanmaraş merkezde bulunan PiazzaAvm önü ve karşısı , Megapark hastanesi önü ve karşısı ,Vatan hastanesi civarı, Büyükşehir Belediye binası karşısı(Azerbaycan Bulvarı) ile eski özel idare binası ara sokakğında bulanan parkomat alanlarının lüzumsuz parklanmayı önlemek ve  trafik akışını rahatlatmak için parkomat uygulamasını vatandaşlarımızın hizmetine açacağız." açıklamasında bulundular.

Elbistan'da uygulanmaya başlandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan AKBEL A.Ş. Elbistan'da de Trafik yoğunluğunun azaltılmasına katkı sağlamak ve toplu ulaşımı teşvik etmek için  parkomatişletmeciliğini hayata geçirmiştir. 12.05.2015 tarihinde göreve başlayan çalışanlar Elbistan halkının park sıkıntısını çözmeye çalışacaktır.

Vatandaşların park stresinden ve zaman kaybından kurtaracak parkomatlar Ahmet Karacabey caddesi, Dulkadiroğlu caddesi,  Malatya caddesi, İ.KarahanoğluMeydan caddesi, Emniyet caddesi ve Battal Gazi caddesi olmak üzere 6bölgede ve yakın zamanda GaziMustafaKemal  caddesi, Ulucami caddesi ve diğer ihtiyaç görülen yerlerde parkomat uygulamalarına başlanacaktır.

Editör: Haber Merkezi