Giresun’un Alucra ilçesindeki Tohumluk Yaylası'na bölgedeki karakollara bayramlaşmaya giden askeri helikopterin düşmesi sonucunda şehit olan Elbistanlı Pilot Yarbay Hilmi Özer’in (42) acı haberi baba ocağına tez ulaştı.
Elbistan, Giresun’dan gelen şehit haberi ile adeta kara bayramı yaşadı. Giresun'un Alucra ilçesinde, içinde Giresun Jandarma Asayiş Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru ve eşi de dahil 15 kişinin bulunduğu Skorsky S70 tipi askeri helikopter akşam saatlerinde düştü. Helikopter, bir şehit ailesini ziyarete gitmek isteyen komutanlar ve eşlerini Alucra'ya taşımak için havalanmıştı. Kötü hava şartları nedeniyle düştüğü tahmin edilen helikopterin enkazına ilk olarak köylüler ulaştı. Son gelen bilgiye göre kazada 7 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi de yaralandı. Öte yandan Giresun Jandarma Bölge Komutanı'nın kazadan yaralı kurtulduğu ve eşinin yaşamını yitirdiği bilgisine ulaşıldı. Yaralıların ve şehitlerin kaza mahallinden alınarak Alucra ve çevre ilçelerdeki hastanelere götürüldüğü bildirildi.

Kazada şehit olan askeri personellerden birinin helikopter pilotu 42 yaşındaki Yarbay Hilmi Özer olduğu öğrenildi. Özer’in ilçeye bağlı Çatova Mahallesi nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi. Şehit Yarbayın Ankara’da Jandarma Genel Komutanlığı’nda görev yaptığı ve bu uçuş için görevlendirildiği öğrenildi. Elbistan’ı yasa boğan acı haber, şehidin babası Cuma ve annesi Fatma Özer’in Battalgazi Mahallesi’ndeki evine tez ulaştı. 4 çocuğundan birini helikopter kazasında şehit veren baba Cuma Özer, karşı karşıya kaldığı acı haberle birlikte fenalaştı. Evin önünde bekleyen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği acılı baba, ambulansla Elbistan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

En büyük ağabeyi de TSK personeli olan şehit Yarbay Hilmi Özer’in Ankara’da ikamet ettiği, evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi.
Editör: Haber Merkezi