​Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, Uygulamaya Konulan "Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Yayım Projesi" Kapsamında, 2017 Yılında Elbistan İlçesinde 3 çiftçiye 2 çeşit domates fidesi dağıtımı yapıldı.

Konu hakkında konuşma yapan Elbistan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ayhan Özcan, “Bakanlığımız tarafından yürütülen "Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Yayım Projesi" Kapsamında ilçemizde ilk olan açıkta sırık domates yetiştiriciliği demonstrasyon çalışmamıza başlamak üzere üreticilerimize domates fidelerinin dağıtımını gerçekleştirdik, proje kapsamında desteklerini esirgemeyen Bakanlığımıza, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesine ve İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize bol kazanç diliyorum” açıklamasında bulundu.

Uzun zamandır çiftçilikle uğraşan ve bu yıl ilk defa sırık domates fidesini tarlasına uygulayacağını belirten Elbistanlı çiftçi Mehmet Göçmen, “Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Yayım Projesi kapsamında İlçe Tarım Müdürlüğümüzün aracılığı ile sırık domates fidesi desteğini aldık. İlk defa sırık domates üreteceğiz, inşallah hayırlı olur, bereketli olur. Fide desteğinde bulunan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teşekkür ederiz.” açıklamasında bulundu.

Elbistan üreticilerinden Ziraat Mühendisi Feridun Hurmanlı, “2007 yılından bu yana fide ile yer de domates yetiştiriciliği yapıyorum, bu yıl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün verdiği domates fideleri ile açıkta sırık domates yetiştiriciliğine başladım.Elbistan'da üç çiftçi ile açıkta sırık domates yetiştiriciliği yapacağız. fidelerimizi aldık, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Elbistanlı Domates Üreticilerinden Kadim Taş ise; “Bu yıl ilk defa sırık domates yetiştiriciliği yapacağım inşallah hayırlısı olur, fide desteğinde bulunan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teşekkür ederim. Dedi.

Editör: Haber Merkezi