Elbistan ilçesinde Anadolu lisesi öğrencileri, kendilerinden 750 kilometre uzaktaki Kars’ta eğitim gören ortaokul öğrencilerine koliler dolusu kitap hediye ederek, kardeşlik köprüsü kurdu. 

Elbistan Anadolu Lisesi 11 ve 12. sınıf öğrencileri, özel bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Okulun 12. sınıf öğrencisi Gökçe Onat, sosyal paylaşım sitesinde Kars merkezde eğitim veren Halefoğlu Cumhuriyet Ortaokulu’nda görev yapan bir öğretmenin okullarındaki kitap ihtiyacına yönelik paylaşımını gördü.

Öğretmenle sosyal medya üzerinden mesajlaşan Onat, konuyu hemen arkadaşlarına anlattı. Onat ve arkadaşları Meral Gök, Hazal Doğan, Tuğçe Yılmaz, Melike Tunç ve Büşra Bayar, kendi sınıfları başta olmak üzere diğer sınıflardaki arkadaşlarıyla da görüşerek kısa sürede yüzlerce kitap topladı. Birçok öğrenci, kendi kitaplarının yanı sıra yeni kitaplar alarak kolileri doldurdu. Koliler dolusu kitapların içine birer de mektup bırakan öğrenciler, ‘Uzaklarda da olsa sizi seven birileri olduğunu unutmayın. Bu satırlarda sizlere olan sevgimiz ve samimiyetimiz var’ yazarak kurdukları kardeşlik köprüsünü pekiştirmiş oldu. Koliler daha sonra kargo ile Kars’a yollandı.

Elbistan’dan 750 kilometre uzaktaki Kars’a kurulan bu kardeşlik köprüsünün mimarı olan Gökçe Onat, kitap okumak isteyip de bulamayan akranlarına gönderdikleri kitaplarla kardeşlik, arkadaşlık ve dostluk duygularını güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

"‘Çocuklar kitaba ulaşamıyorsa, biz kitapları çocuklara ulaştıralım’ diye düşündük" diyen Onat, “Onların yerine kendimizi koyduk ve arkadaşlarımla birlikte kısa sürede çok sayıda kitap topladık. Daha önce okuduğumuz kitapların yanı sıra yeni kitaplar da aldık. Birçok arkadaşımız bu projeye destek verdi. 11 Eşit Ağırlık sınıfı başta olmak üzere hepsine duyarlılıklarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kars’ta birçok zorlukla eğitim gören kardeşlerimize bir nebze olsun katkıda bulunmak bizler için çok önemli. Biz, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek için bu projeyi hayata geçirdik. Kitaplarla kurduğumuz bu kardeşlik ve dostluk bağını daha da güçlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi