Afşin’in kırsal Büyüktatlı Mahallesinden göç ederek Elbistan’da yaşamlarını sürdüren vatandaşlar, Büyüktatlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında bir araya geldi.

Afşin’in kırsal Büyüktatlı Mahallesinden göç ederek yaşamlarını Elbistan ilçesinde sürdüren Büyüktatlılı vatandaşlar, yardımlaşmayı ve dayanışmayı geliştirmek için kurdukları Büyüktatlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında bir araya geldiler.

Kurucu başkanlığını Asım Ceren’in yaptığı Büyüktatlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin hizmet binasının açılışı için tören düzenlendi. Törene, Ak Parti Malatya Milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa eden eski Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçeler Koordinatörü Mazhar Türk, Ak Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, İyi Parti Elbistan İlçe Başkanı Kürşat Yıldırım, siyasi parti ve STK temsilcileri ile Tatlarlı vatandaşlar katıldı.

Açılış programında konuşan Dernek Başkanı Asım Ceren, Elbistan’da yaşayan Büyüktatlılı vatandaşların birbiri ile dayanışmasını geliştirmek için gayret edeceklerini söyledi.

Afşin eski kaymakamı 27.dönem Malatya Milletvekili aday adayı Ali Edip Budan’da konuşmasında, insanların bir şekilde doğdukları toprakları terk ettiklerini ancak, bu tür dernekler ile bir araya gelerek birlikteliklerini sürdürdüklerini söyledi.

Ak Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi’de, Büyüktatlılı vatandaşların dernek çatısı altında birleşmelerinden memnuniyet duyduklarını ve ihtiyaç duyulacak her anda yanlarında olacaklarını söyledi.

İyi Parti Elbistan İlçe Başkanı Kürşat Ali Yıldırım’da yardımlaşma ve dayanışmanın temel değerlerden birisi olduğunu anımsattı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçeler Koordinatörü Mazhar Türk’te Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un selamlarını ileterek, kaynaşma ortamının sağlanması için kurulan derneğin destekçisi olacaklarını söyledi.

Büyüktatlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kuranı kerim tilavetinin ardından davetlerin kurdele kesmesi ile hizmete açıldı. Programda davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi