Elbistan'a bağlı Çatova Mahallesi’nde bir çiftçiye ait 2 adet sulama kuyusundaki trafonun yağ ve bakır kablolar kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalındı.
Kimliği belirsiz kişi veya kişiler Çatova Mahallesi, Kargın mevkiinde arazi sulamada kullanılan ve piyasa değeri yüksek olan 2 adet trafoya ait yağları çalarak kayıplara karıştılar. Trafo hırsızlığı ise, çiftçilerin bin bir umutla ve emekle yetiştirdikleri ürünleri ile ilgilenmek için tarlasına gitmesiyle ortaya çıktı.

Tarlasına giden Mesut Tontuş isimli çiftçi, gördüğü manzara karşısında şok oldu. Tontuş, tarlasına geldiğinde sulama yapmak için kullandığı derin kuyuya enerji veren 2 adet trafodaki yağların çalındığını gördü. Hırsız ya da hırsızlar, yağını boşalttıkları trafoyu, bulunduğu direkten sökerek yaklaşık 6 metre yüksekten yere atıp parçaladıktan sonra diğer bakır malzemeleri de alarak kayıplara karıştılar.

2 adet trafosu tahrip edilen çiftçi Mesut Tontuş ise trafo yağlarının piyasada çok değerli olmasından dolayı hırsızları cezp ettiğini belirtti. Trafoda 200 litreye yakın yağın bulunduğunu ve hırsızların direkte bulunan trafodan bu yağı farklı yöntemlerle boşalttıklarını kaydeden Tontuş, her iki kuyusunda yaklaşık 20 bin lira zarar olduğuna işaret etti. Hırsızlıklar yüzünden rahat uyku uyuyamadıklarına da değinen Tontuş, su kuyularına dadanan bu kişilerin biran önce yakalanmasını istedi.

Hırsızlık ihbarını alan Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri, bölgede hırsız ya da hırsızların ayak izi ve bıraktıkları diğer delilleri toplamak için çalışma yaptılar.
Editör: Haber Merkezi