Elbistan Spor Salonu'nun yıkım çalışmaları Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin yapacağı teknik incelemenin ardından önümüzdeki günlerde başlayacak.

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Elbistan Spor Salonu'ndaki yıkım çalışmaları öncesinde ilçeye gelerek incelemelerde bulundu. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Yılmaz ile Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz’la birlikte ilçedeki spor tesislerinin son durumu hakkında bilgiler alan Kabakçı’ya, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri de eşlik etti.

Burada açıklamada bulunan Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Elbistan ziyaretinin ana amacının spor salonunun yıkımı öncesinde teknik inceleme olduğuna işaret etti.

Spor salonun yıkılmasının ardından ilçeye yeni ve modern bir spor salonu kazandırılması için girişimlerde bulunacaklarını hatırlatan Kabakçı, “Elbistan’ımıza tesislerimizi incelemek için bir ziyaret gerçekleştiriyoruz. Tesislerimizin son durumlarına bakıyoruz. Esas önemli olan da Elbistan Spor Salonumuzda hem teknik ekiplerimizin verdiği kararlara Spor Genel Müdürlüğü’nün de onayı ile yıkım kararı çıkarıldı. Bugün de Çevre Şehircilik Müdürlüğü teknik ekibiyle inceleme yapıyoruz. Spor salonumuzun hangi şekilde yıkılabileceğine yönelik çalışma yapılıyor. İnşallah kısa sürede de yıkım gerçekleşecek. Onun ardından da başta AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilimiz ve Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal Bey’in vermiş olduğu destekle burada çok güzel bir spor salonu projesi gerçekleşmiş olacak. İnşallah bu kompleks içerisindeki futbol sahası, sentetik saha ve diğer açık tesislerden sonra Elbistan çok güzel bir spor salonuna bu yıkımdan sonra kavuşacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“Yeni yapılacak spor salonunun teknik özellikleri ise henüz belli olmadı” diyen Kabakçı, “Bu konuda görüşmeler olacak. Birlikte kullanım alanlarının daha iyi olduğu senkronize bir tesis planlıyoruz. Hazır projeler var. Biz, bunların sunumunu gerçekleştirdikten sonra inşallah burada tesis yapımının da başlayacağını düşünüyorum. Burada Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal Bey olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekküre diyoruz. Hem Oruçoğlu’ndaki hem de buradaki kompleks Elbistan’a yakışır spor ve gençlik tesisi oldu. Bundan da teşkilat olarak mutluyuz ve gururluyuz” ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü görevlilerinden inşaat mühendisi Hakan Sönmez ise, spor salonunun çürük raporu olduğuna işaret etti. Sönmez, “Elbistan Spor Salonu'nun deprem tahkiki yapılmış. Bunda da binanın depreme dayanıklı olmadığı tespit edilmiş. Bunun için Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan bir yıkım kararı alınmış. Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bunun yıkımını gerçekleştirecek. Biz de yıkım bedeli ve enkaz bedelinin tespiti için buradayız. Yıkım ve enkaz bedelini tespit ettik ettikten sonra ihale usulü belirlenecek ve yıkım ihalesi gerçekleşecek” diye konuştu.

Kabakçı ve beraberindeki heyet ilçedeki spor yatırımlarını gezerek bilgiler aldıktan sonra Elbistan’dan ayrıldı.
Editör: Haber Merkezi