Elbistan Gençlik Merkezi Müdürlüğü'nde yapılan törene Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse, Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cengizhan Firik, Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz, öğrenciler, antrenörler ve sporcular katıldı.
Kaymakam Akkoyun, törende yaptığı konuşmada, "Spor istisnasız her insana enerjisini ve sağlığını koruyacak şekilde kullanma imkanı verirken aynı zaman da, belirli kurallar içerisinde hareket etmeyi, birliği, beraberliği, dayanışmayı, işbirliğini öğretmektedir. Paylaşma duygularını geliştirip pekiştirerek bireylerin topluma olan uyumuna katkı sağlamaktadır. Spor ayrıca, özgüven, arkadaşlık ve kaynaşma açısından da son derece önemli olup günümüz dünyasında sporun bedensel bir aktivite olmasının ötesinde dostluk ve kardeşlik duygularını geliştiren, bu yönüylede insanlar ve toplumlar arasında barışa hizmet eden en etkili araçlardan biridir" dedi.

Okul sporları etkinliği, 16 Kasım 2015 tarihinde başlayıp, Nisan 2016 tarihine kadar devam edecek. Müsabakalar Elbistan, Ekinözü ve Nurhak ilçesindeki okulerın katılımıyla 9 branşta, 32 kategoride, 234 okul takımı ve yaklaşık 2 bin 500 sporcu öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecektir.
Editör: Haber Merkezi