Elbistan’da içme suyu sağlayan Pınarbaşı Mahallesi Kaynarca mevkisinde bulunan ana terfi istasyonundaki 10 tonluk klor deposunun devrilmesi sonucunda, keson kuyulara aşırı klor karışırken, ekiplerin anında müdahalesi sonucunda depolara giden hatlar kapatılarak, terfi istasyonundan suyun tahliyesine başlandı. 
Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (KASKİ) ait ana terfi istasyonunda bulunan 10 tonluk klor deposuna klor boşaltıldığı sırada, depoyu taşıyan ayakların kırılması sonucunda plastik depo devrildi.
Sabah saatlerinde yaşanan olay sonucunda, ana terfi istasyonunda bulunan personeller tarafından hemen depolara giden hatların vanaları kapatılırken, keson kuyulara karışan klorun tahliyesi için de terfi istasyonundaki tahliye vanası açıldı.
Klor tankının devrilmesi esnasında, klorla temas eden 3 personel tedbir amaçlı olarak hastaneye kaldırılırken, ekipler ise belediye hoparlörlerinden anonslar yaparak, halkın bir sonraki anonsa kadar içme suyunu kullanmamaları istendi.
Olayın ardından ana terfi istasyonuna gelen Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, yetkililerden bilgi alarak, yapılan çalışmaları yerinde incelediler.
Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, zamanında yapılan müdahale nedeniyle klor nedeniyle hastaneye başvuran herhangi bir vatandaşın olmadığını belirtilerek, tüm okullara da gerekli bilgilerin verildiğini söyledi.
Elbistan merkezde sular hemen kesilirken, zabıta ve polis ekipleri de mahalle aralarında anonslar yaparak, halkı musluklardan su kullanmamaları ve varsa su depolarının mutlaka tahliye etmeleri yönünde uyardılar.
Diğer yandan, klor deposunun devrildiği sırada, depolara giden vanaların kapatıldığı esnada, cezaevi civarında bulunan su deposuna aşırı klor karışımı bulunan suyun bir müddet aktığı ifade edilirken, halkı uyarıcı anonslar, bu depodan su alan Yeşilyurt Mahallesi ile Pınarbaşı ve Kızılcaoba mahallelerinin bir kısmında yoğunlaştırıldı.
Elbistan İlçe Sağlık Müdürlüğü de, şehrin çeşitli noktalarından sürekli numuneler alarak tahlil ederken, itfaiye ve zabıta ekipleri ise ekipler oluşturarak, suyun tahliye edildiği Ceyhan Nehri boyunca herhangi bir balık ölümünün olup olmadığı yönünde araştırmalarını sürdürüyor.

Editör: Haber Merkezi