Elbistan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ayhan Özcan, Kırsal Kalkınma Destekleri ile Genç Çiftçi Projeleri kapsamında, genç çiftçilere 660 bin lira hibe ödemesi yaptıklarını söyledi.
Özcan, yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 30 bin liraya kadar hibe desteğinden faydalanan 22 genç çiftçinin projelerinin gerçekleştirildiğini belirtti.
Kırsal Kalkınma Destekleri ile Genç Çiftçi Projelerinin desteklenmesi kapsamında Elbistan ilçesindeki genç çiftçilere 660 bin lira hibe ödemesi gerçekleştirdiğini dile getiren Özcan, şunları kaydetti:
"Genç çiftçi yürütme biriminde görevli personelimizin koordinesiyle ilk olarak; İğde Mahallesinden Rukiye Armut ve Gülcihan Marangoz, 'Örtü Altı Yetiştiriciliği' projesini, Toprakhisar Mahallesi'nde Sidar Yıldız ise 'İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği' projesini uygulamaya başladı. Izgın Mahallesi'nde Nigar Göçer ile Büyükyapalak Mahallesi'nde Münevver Genç 'Yumurta Tavukçuluğu Yetiştiriciliği' projesi ile 500’er adet Lohman Brown tavuğu alımları ve biyoteknik güvenliğine uygun yarı açık kümes kurulumu sağlayarak gezen tavuk yumurtası üretimi yapmaya başladılar. Armutalan Mahallesi'nde ise Aslı Mortaş 'Arıcılık' projesi ile 40 adet arılı kovan, bal süzme makinası, bal dinlendirme tankı, güneş enerji sistemi ve diğer ekipmanların temini sağlayarak projeyi uygulamaya başladı."
Özcan, ayrıca 12 genç çiftçiye büyükbaş hayvan yetiştiriciliği projesi ile 60 baş clavel ırkı düve, 12 baş clavel ırkı genç boğa ve 1 genç çiftçiye ise 40 morkaraman ırkı koyunu teslim ettiklerini sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi