Elbistan Orman İşletme Şefliği tarafından Karaelbistan Mahallesi’nin ilçe girişinde başlattığı orman çalışması kapsamında hazırlanan 10 bin dekarlık alanda 500 bin fidanın dikimi tamamlandı. 

Şardağı Orman Projesi’ni hayata geçiren ve ilk olarak Taşburun Mahallesi Belen mevkiinde çalışmalarına başlayan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Elbistan İşletme Şefliği, Karaelbistan Mahallesi’ndeki çalışmalar kapsamında başlattığı fidan dikimini tamamladı.

Orman alanı için tahsis edilen ve Şardağı eteklerinde yer alan 30 bin dekarlık alanı baştan sona ağaçlandırmak amacıyla geçtiğimiz yıllarda çalışmalarına başlayan Orman İşletme Şefliği, kasım ayı içinde başlattığı fidan dikimini tamamlayarak, fidanları büyümeye bıraktı.

2015 yılı bahar döneminde Karaelbistan Mahallesi’nde 150 bin adet fidan diktiklerini belirten Elbistan Orman İşletme Şefi Ceyhun Alkan, Kasım ayı ile birlikte 10 bin dekarlık alanda başlattıkları fidan dikimi kapsamında, 500 bin adet fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi.

Karaelbistan Mahallesi’nde yer alan Settarın Çiftliği mevkiindeki dağlık alanlardan kendilerine tahsis edilen bölümlerin tamamen ağaçlandırıldığını ifade eden Alkan, fidanların tam mevsiminde dikildiğini ve büyümeye bırakıldığını söyledi.

Fidanların dikimi kadar korunmasının da önemli olduğunu belirten Alkan, bu amaçla denetimlerin aralıksız sürdüğünü kaydetti. Alkan, “Yağan yağmur ile birlikte Kasım ayı içinde başladığımız fidan dikimin tamamladı. Karaelbistan Mahallemizde 500 bin fidanı daha toprakla buluşturduk. Fidanların dikimini, bu işte profesyonel olan orman köylüleri gerçekleştirdi. Bugüne kadar Karaelbistan’daki orman alanlarına 150 bin fidan dikilmişti. Geçtiğimiz ay ise 500 bin adet karaçam ve sedir fidanını diktik. Bu fidanları hep birlikte koruduğumuz taktirde, önümüzdeki yıllarda bu alanlar yemyeşil olacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi