Elbistan'da 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, Elbistan Belediye Başkan Vekili Hacı Ahmet Çatalbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Doğan Belli, İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Uğur İnce, gaziler, şehit yakınları, siyasi parti ilçe temsilcileri ve askeri erkan katıldı.
Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günü anlam ve önemini belirten konuşmayı İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi Tarih Öğretmeni Mustafa Doğan yaptı.
Milletlerin olmazsa olmazından olan bu değerlerden bir tanesinin de gazilik olduğunu belirten Doğan, şunları kaydetti: "Gazilik bin yıldır Türk Milletinin gururla ve şerefle taşıdığı bir unvan olmuştur. Bin yıllık Anadolu tarihimize baktığımızda, Türk milleti hiçbir vakit gazisiz kalmamıştır ve düşmanları bu memlekete yan gözle baktığı sürece bunlarla mücadeleye devam edecek ve gazisiz de kalmayacaktır."
Doğan, gazilere gereken hürmeti ve saygıyı onlara olan vefa borcunun gereği olarak yapılması gerektiğini ifade ederek, "Unutmayalım ki başımızı yastığımıza koyup huzurla uyuyabiliyorsak bunu gazi ve güvenlik kuvvetlerimize borçluyuz" dedi.
Türkiye Harp Malulü Şehit, Gaziler, Dul ve Yetimleri Derneği Elbistan Temsilcisi İlyas Kebeli de Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük mücadelelerle şehitler verilerek kurulduğunu ifade etti.
Kebeli, vatandaşların ülke üzerinde dışarıdan ve içerinden oyunlara ve fitnelere düşmemesi gerekitğini belirterek, "Kurulan hain planlarını bozarak birlik ve beraberliğinden asla taviz vermeyeceğiz" dedi.
Konuşmaların ardından, Kaymakam Tuncay Akkoyun'un gazilerin tebriklerini kabul etmesinin ardından tören son buldu.
Editör: Haber Merkezi