Elbistan Kaymakamlığı ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliğinde ilçeye Kadın Kültür ve Yaşam Merkezi yapılacak. 

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Güneşli Mahallesi Emniyet Caddesi üzerinde bulunan eski çarşı karakoluna ait 446 metrekarelik alanın, kadınların kullanımı amacıyla Kadın Kültür ve Yaşam Merkezi olarak inşa edileceğini ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi ile ortak sürdürülen çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi.

Eski çarşı karakoluna ait arsanın nazım imar planında sosyal ve kültürel alan olarak plan tadilatının yapıldığını ifade eden Kaymakam Akkoyun, Büyükşehir Belediyesi ile imzalanacak protokolün ardından inşaat çalışmalarının başlayacağını söyledi.

Elbistan Kadın Kültür ve Yaşam Merkezi’nin ilçenin tarihi dokusuna uygun bir mimari proje ile yapılacağını ve tahmini olarak Nisan-Mayıs aylarında temelinin atılacağını belirten Kaymakam Tuncay Akkoyun, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Elbistan Kaymakamlığı olarak, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız işbirliği sayesinde ilçemize önemli bir hizmet daha kazandırıyoruz. Tarihi mimariye uygun olarak inşa edilecek olan Kadın Yaşam Merkezi, özellikle kırsal mahallelerden merkeze gelen ailelerin, özelde kadınların mağduriyetini önleyecektir. Özellikle çocukla kadınlar, çocuklarının bakım ve ihtiyaçlarını burada karşılayabilecekleri bir mekana kavuşacaklar. Büyükşehir Belediyesi ile Elbistan Kaymakamlığımız arasında imzalanacak protokol ile hafta içi her gün kadınlara yönelik ana-çocuk sağlığı, çocuk gelişimi, aile sağlığı, koruyucu sağlık tedbirleri gibi birçok alanda eğitimler verilecek. Aynı zamanda merkeze devam eden kadınlar için meslek edindirme kursları planlıyoruz.”

Elbistan Kadın Kültür ve Yaşam Merkezi’nin, kadınlar için önemli bir sosyal tesis olacağını dile getiren Kaymakam Akkoyun, Büyükşehir Belediyesi ile yapılan çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, protokolün ardından inşaat çalışmalarının da başlayacağını söyledi. Akkoyun, “Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız işbirliği sayesinde Kadın Yaşam Merkezi’mizin yapımı için gerekli olan tüm tahsis ve işlemleri yerine getirdik. Şuanda protokol aşamasındayız. Protokolün imzalanmasının ardından, Büyükşehir Belediyemiz hemen inşaat çalışmalarına başlayacak. Tahminlerimize göre Nisan veya Mayıs ayında inşaatımız başlayacak ve yılsonunda merkez hizmete hazır hale getirilecek. Kadın Yaşam Merkezi tamamlanıp bayanların hizmetine açıldıktan sora, buradaki tüm hizmetler Elbistan Kaymakamlığı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından birlikte yürütülecek. Elbistan Kadın Yaşam Merkezi’nin şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Güneşli Mahallesi Emniyet Caddesi üzerinde bulunan eski çarşı karakoluna ait 446 metrekarelik arsanın zemin katı dükkanlardan oluşacak. 3 katı ise kültür merkezi, dinlenme salonu, çocuk bakımı, kitap okuma salonu, meslek kursları için salonlar, ibadet alanı ve diğer müştemilat olarak dizayn edilecek.

Editör: Haber Merkezi