DSİ 20. Kahramanmaraş Bölge Müdürlüğü  tarafından, Elbistan’da geçtiğimiz yıllarda yaşanan sel olayları ve taşkınlar nedeniyle, çiftçilerin ve vatandaşların korkulu rüyası olan Söğütlü Çayı’nda sel ve taşkın olaylarını ortadan kaldırmayı amaçlayan projeler devam ediyor.

Bu kapsamda, Söğütlü Mahallesi ile Elbistan ilçe merkezi arasında kalan sette düzenlemeleri ile yükseltmelerinin yapıldığı ve daha düz bir akış istikametine kavuşan Söğütlü Çayı’nda aynı zamanda yeni kıyı yolları da inşa ediliyor.

47 metre genişliğe ulaşan çay yatağının kapasitesi, Ceyhan Nehri’nin şehir içerisindeki debisinden 20 kat daha fazla su taşıyabilecek seviyeye gelecek şekilde çalışmalar yapılıyor.

Söğütlü Deresi Taşkın koruma İşi kapsamında 0+000 - 2+750 km’ler arasında 2 bin 750 metre harçlı pere, 5 bin 338 adet gabyon şilte, 1 adet köprü ve 5 bin 500 metre korkuluk yapılacak. Şu ana kadar dere yatağında 220 bin metreküp kazı yapıldı ve harçlı pere imalatına başlandı. Proje muhtevasındaki İMKB Köprüsü imalatına da başlandı.

Taşkın Koruma Projesi tamamlandığında Elbistan'da  ilçesinde vatandaşlar taşkın riskinden korunacak, can ve mal güvenlikleri sağlanmış olacak. 9.995.503 lira ihale bedelli projenin sözleşmeye bitiş süresi 19 Mart 2019 olarak belirlendi.

Editör: Haber Merkezi