Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi tarafından 297 milyon TL’ye Mutlucan A.Ş.’ye satışı yapılan Elbistan Şeker Fabrikasında devir işlemleri başlatıldı.

Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketinin aldığı özelleştirme kapsamında yapılan ihale sonucunda Mutlucan A.Ş.’ye 297 milyon Türk Lirasına satışı yapılan Elbistan Şeker Fabrikasında devir işlemlerine geçildi.

Kurulduğu 1985 yılından bu yana 33 yıl Türk Şeker adına üretim yapılan Elbistan Şeker Fabrikasında artık Mutlucan A.Ş. adına üretim yapılacak.

Fabrikayı gezen Mutlucan Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Birol Mutlu hedeflerinin sorunsuz bir üretim yapmak ve yapılan araştırmalar sonucunda şeker odaklı sanayi ürünleri üretmek olduğunu söyledi.

Şeker-iş Sendikası Elbistan Şubesi Başkanı Mehmet Kılıç alınan kararlara saygı duymak zorunda olduklarını belirterek, çalışan personelin mağdur edilmemesi için gayret edeceklerini söyledi.

Kılıç yeni süreç için, üretip kazanmanın hesabındayız, verimi artırmak için çalışacağız, bunun için de şirketin personeline güvenmesi gerekiyor dedi.

1985 yılında 2390 dekar alan üzerine kurulan Elbistan Şeker Fabrikasının üretimde kullanılan 970 dekar alanı satıldı. Geriye kalan arazi ise devlette kaldı.

Fabrikada işçi, memur, muvakkat ve taşeron olmak üzere toplamda 4535 kişi çalışıyor. Çalışanların 95’i 4b statüsüne geçmek için müracaat ederken, 70’i ise devlete ait diğer şeker fabrikalarında çalışma üzere müracaat etti.

Birkaç gün sürmesi beklenen devir işlemlerinin tamamlanması ile Elbistan Şeker Fabrikası, ‘Mutlucan Şeker’ olarak üretim yapacak.

Editör: Haber Merkezi