Elbistan Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya geldi.
Müteşebbis Heyet Başkanı Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun başkanlığında toplandı. Elbistan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı toplantıda, OSB’de yatırım yapmak isteyen şirketlerin başvuruları görüşülerek, bu şirketlere arsa tahsisleri yapıldı.

21 yatırımcı firma arasında tekstil firmaları da yer alırken, OSB’deki altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yatırımların başlayacağı dile getirildi.

Müteşebbis Heyeti toplantısında yapılan bilgilendirmede; Elbistan OSB 1. etap alt yapı inşaat çalışmalarının yüzde 75 seviyesinde olduğu, 1. etap YG-AG elektrik şebekesi yapım işi çalışmalarının yüzde 90 seviyesinde olduğu iletildi. Ayrıca Elbistan OSB’nin su ihtiyacını karşılayacak olan isale su hattı ihalesinin ise 20 Kasım 2015 tarihinde yapılacağı bilgisi verildi. Arsa tahsislerinin yapılmasıyla, tahsis çalışmaları netlik kazanırken, bunların yanında Elbistan OSB revizyon imar planının ise bakanlık onay aşamasında olduğu belirtildi.

Elbistan OSB Denetim Kurulu raporları onaylanmasından sonra Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Elbistan OSB’nin sorunları hakkında toplantıya katılanlar ile görüş alış verişinde bulunarak, oturuma katılanlara teşekkür etti.

Altyapı Çalışmaları Tamamlanmak Üzere

Toplam alanı 112 hektardan oluşan Elbistan Organize Sanayi Bölgesi’nin, 57 hektarlık 1. etabındaki tüm altyapı ve elektrik şebekesinin döşenmesi ile ilgili olarak yapılan iki ihalenin ardından, altyapı çalışmaları büyük oranda tamamlandı.

Elbistan OSB’deki sanayi parselleri, 4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunun geçici 9’uncu maddesi çerçevesinde gerçek veya tüzel kişilere kısmi bedelli olarak tahsis edilecek. Yatırımcılar 6. Bölge Teşviki’nden yararlanacak. Vergi, SGK ve diğer bazı giderler devlet tarafından karşılanacak. Elbistan OSB’nin en büyük avantajları ise bunlar olacak. Yatırım ve işletme maliyeti düşen Elbistan OSB’nin 1. etabında bulunan 33 adet sanayi parseli için ön tahsis işlemleri OSB yönetimi tarafından yapılacak. 

Elbistan OSB’nin 6. Teşvik Bölgesi’nde olması, yatırımcıya daha cazip gelirken, OSB’nin 2. etabı ise, 1. etabın dolmasının ardından devreye alınacak.
Editör: Haber Merkezi