Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elbistan İlçe Teşkilatı’nın olağan kongresinde en fazla delegenin oyunu alan mevcut Başkan Ali Demir güven tazeledi. Kongrede 419 delegeden 322’si oy kullanırken, Ali Demir 179, diğer aday Hulusi Binboğa ise 134 oy aldı.

2 adayın katıldığı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elbistan İlçe Teşkilatı’nın olağan kongresi, delegelerin geniş katılımı ile Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongreye Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Başbuğ Pınarbaşı, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner, çevre ilçelerin ilçe başkanları, Ülkü Ocakları Kahramanmaraş Başkanı Mesut Kaplan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, delegeler, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kongrede mevcut başkan Ali Demir ile başkan adayı Hulusi Binboğa yarıştı. Mevcut Başkan Ali Demir beyaz, başkan adayı Hulusi Binboğa ise yeşil renkli liste ile seçime katıldı.

Kongrede ilk olarak divan oluşturuldu. Divan başkanlığına ise MHP MYK Üyesi Başbuğ Pınarbaşı seçildi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede, mevcut yönetimin mali durum ve faaliyet raporları okundu ve delegelerin onayına sunuldu. Söz konusu raporların oy birliği ile onaylanmasının ardından siyasi konuşmalara geçildi. İlk olarak kürsüye MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner davet edildi.

MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Öner, “Milliyetçi Hareket Partisi, 48 yıllık mazisinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Türk milletinin geleceğiyle ilgili olan her konuda devamlı liderimiz Dr. Bahçeli’nin söylediği gibi, ‘Önce ülkem ve milletim; sonra partim ve ben’ demiştir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin genel başkanı Sayın Devlet Bahçeli’dir. Onun sözü sözümüzdür; duruşu da duruşumuzdur. Ülkü Ocakları Başkanımız Sayın Olcay Kılavuzlu, bunun haricinde gerek MHP adına, gerekse de Ülkü Ocakları adına başka hiç kimsenin söz söyleme hakkı yoktur” dedi.

Anayasa değişikliği referandumu ile ilgili olarak da düşüncelerini paylaşan Başkan Öner, “18 maddelik anayasa değişikliği ile ilgili referandum yapıldı. Milliyetçi-ülkücü hareketin lideri ve değerli milletvekillerimiz, büyük bir inisiyatif alarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bu değişikliğin referanduma gidilmesi için özveriyle çalışmışlar ve neticesinde Türk milletinin önüne, kendi geleceği ile ilgili olan referandum gelmiştir. 15 Temmuz’da liderimiz, ülkenin yanında olmuş ve devletimiz, milletimiz uçurumun kenarından dönmüştür. Bu tarihten sonra Türkiye’de siyaset farklı yapılacaktır. 15 Temmuz’dan önce Milliyetçi Hareket Partisi’ne değişik nedenlerden dolayı fitne-fesat çıkarmak isteyenler, genel merkezimizi ve liderimizi eleştirenler, tekrardan bunu fırsat bilerek maalesef aramıza fitne sokmaya çalıştılar. Değerli dava arkadaşlarımız her zaman olduğu gibi ülkücü, ülkücünün öz kardeşidir, lider, doktrin, teşkilat tartışılamaz, sevdamız Türkiye diyerek Türk milletinin ve Milliyetçi Hareketin partisinin yanında olmuştur. Ülkemizde daha güzel gelecek için referandumda lideriyle birlikte hareket etmiştir. Çıkan netice ‘evet’ olmuş ve bu da Türk milletinin hayrına olmuştur. Bütün dava arkadaşlarıma da bu konuda teşekkür ediyorum” ifadelerini kurdu.

‘Bugün burada yeniden şahlanış için toplandık’ diyen MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner, konuşmasını, “Delegasyonumuz, bayrağı buradaki 2 arkadaşımızdan birine teslim edecek. Bu bir yarış ya da güreş değildir. Bu, Milliyetçi Hareket Partisi’ni Elbistan’da ve Kahramanmaraş’ta daha iyi, daha güzel ve daha özverili çalışarak iktidara nasıl taşıyabiliriz bunun bayrağının el değişimidir. Bu salona nasıl birlik ve beraberlik içerisinde girdiysek, Milliyetçi-Ülkücü hareket buradan da tek vücut olarak inşallah çıkacaktır. Kongremiz hayırlı neticeler getirmesini diliyorum” cümleleri ile tamamladı.

Mevcut Başkan Ali Demir ve başkan adayı Hulusi Binboğa’nın konuşmasının ardından oy kullanma işlemine geçildi. Saat 17.00 itibariyle açılan sandıktan ise mevcut Başkan Ali Demir’e 179 oy çıktı. Diğer aday Hulusi Binboğa ise 134 oy aldı.

Güven tazeleyerek yeniden MHP Elbistan İlçe Başkanlığı’na seçine Ali Demir, yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkür etti ve ‘kazanan partimiz oldu’ ifadesini kullandı.

Başkan Ali Demir’in yönetim kurulu asil üyeleri ise şu isimlerden oluştu:

“Üzeyir Küçük, Hamit Güven, Kürşat Şakalar, H.Hüseyin Yüksel, H.Ahmet Şahin, Nuri Balyemez, Erol Tatar, Cebrail Şahin, Recep Çolak, Ramazan Kelek, Mehmet Ekici, Serkan Yıldız, Zekeriya Türk, Alplarslan Özer, Ömer Bölükbaşı, Ertuğrul Alperen, Asef Yinanç ve Cevdet Pıçak.”

Editör: Haber Merkezi