Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, ilçe genelinde özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilere yönelik açılan sınıf sayısının bir yılda 6’dan 25’e çıkarıldığını söyledi. 

Yatılı Bölge Okulu’nda açılan özel eğitim sınıfında incelemelerde bulunan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, ilçenin bu alanda çok önemli bir gelişme kaydettiğini anlattı.

Beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt ve daire amirleri ile birlikte Elbistan Yatılı Bölge Okulu’nun güreş takımında bulunan öğrencilere spor malzemesi dağıtımı törenine katılan Kaymakam Akkoyun, okul bünyesinde 2015-2016 eğitim-öğretim yılında açılan özel eğitim sınıfını ziyaret etti. Burada eğitim gören öğrencilerle tek tek ilgilenen Kaymakam Akkoyun, yaptığı değerlendirmede, özel eğitim sınıflarının önemsenmesi gereken bir konu olduğuna dikkat çekti.

Elbistan’da açılan özel eğitim sınıflarında 100’e yakın öğrenciye eğitim verildiğini belirten Kaymakam Akkoyun, “Biz, Elbistan’da da bu konuya büyük önem veriyoruz. Geçtiğimiz yıl ilçe genelinde 6 sınıfta özel eğitim veriliyordu. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında ise 25’e yakın özel eğitim sınıfı açtık. 100’e yakın da öğrencimiz bu sınıflarda eğitim görüyor. Bu anlamda Elbistan’da bu eksikliği ve ihtiyacı giderme noktasında önemli gayret sarf ettiğimizi düşünüyorum” dedi.

Özel eğitim sınıflarının burada eğitim görecek öğrencilerin günlük yaşamını kolaylaştıracak şekilde ve teknolojik imkanlarla beraber hazırlandığını ifade eden Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, “Burada bulunduğumuz sınıf da bu yıl açılan sınıflardan birisi. Akıllı tahtasından tutun müştemilatına kadar ciddi bir çalışma yapıldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu sınıflardaki yavrularımız rahat bir şekilde eğitim alacaklar. Çocuklarımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaymakam Akkoyun, özel eğitim öğretmenleri Elif Okumuş ve Şerife Yazıcı’dan da çocuklar hakkında bilgiler aldı. Kaymakam Akkoyun’u özel kıyafetlerle karşılayan öğrenciler, müzik öğretmeni Kahraman Diker’in çaldığı bağlama ve keman eşliğinde türküler seslendirdi.

Editör: Haber Merkezi