Elbistan-Göksun Karayolunun, bölünmüş yol standardında yeniden yapılması, bitümlü sıcak asfalt ile kaplanarak konforunun en üst seviyeye çıkarılması amacıyla geçtiğimiz ay içerisinde yapılan ihaleye teklif yağdı. Elbistan-Göksun Karayolunun 54.5 kilometrelik kısmının yapımına 45 firma talip olurken, verilen teklifler komisyon tarafından değerlendirmeye alındı.

            Elbistan-Göksun Karayolu’nun, Elbistan şehir geçişi de dahil olmak üzere 54.5 kilometrelik kısmının bitümlü sıcak kaplama bölünmüş yol olarak yapılması amacıyla, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Ankara’da 31 Ağustos 2015 günü ihale düzenlenirken, yolun yapımı amacıyla 45 firma teklif verdi.

            AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın, Elbistan ve bölgesinin kavşak noktası haline getirilmesi, çıkmaz sokaktan kurtarılması amacıyla başlattığı çalışmaların ardından, Karayolları Genel Müdürlüğü ihale sürecini başlatmıştı.

            Projesi ve tüm hazırlıkları tamamlanan yolun yapımı için yaklaşık maliyet olarak 160 milyon TL belirlenirken, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından yolun kaç milyon liraya yapılacağı netlik kazanacak.

            Göksun-Çardak kavşağından başlayarak, Elbistan’a uzanacak olan bölünmüş yol, en üst seviyede yapılacak. Sürücülerin maksimum konfor ile seyahatlerini gerçekleştirebilmelerine imkân sağlayacak olan yol, en üst kalite ile yapılacak. 

            31 Ağustos 2015 günü saat 14.30’da Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ihalenin şartnamesine göre; 54.5 kilometrelik yoldaki toprak işleri, sanat yapıları, köprü, plentmiks alt temel ve plentmiks temel ve bitümlü sıcak karışım kaplama işlerinin tamamı gerçekleştirilecek.

            Karayolları Genel Müdürlüğü, 45 firma tarafından sunulan teklifleri değerlendirmeye alırken, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanacak ve 15 gün içerisinde yer teslimi yapılarak, yol yapımına başlaması istenecek. Yine ihale şartnamesine göre yolun tamamının yapımı için firmaya 1150 gün süre verilecek.

            İhale kapsamında, Elbistan şehir geçişi de yer alırken, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Elbistan-Göksun Karayolu ile ilgili yaptığı açıklamada, şu cümlelere yer vermişti:

“Milletvekilleri olarak seçimlerden önce 2015 yılı içerisinde başlanacağını taahhüt ettiğimiz yolumuza inşallah kısa bir süre sonra başlıyoruz. Bu yatırımın gerçekleşmesinde her zaman yanımızda olan Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik eski Bakanı Lütfi Elvan’a, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanımız Feridun Bilgin’e, Karayolları Genel Müdürlüğümüz ve 5. Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.”

 

Elbistan-Malatya Karayolu da programda

            Diğer yandan Elbistan-Malatya Karayolu da programa alınırken, yolun yapımı amacıyla düzenlenecek ihale için gerekli hazırlık çalışmaları sürüyor.

            Yolun yapımı için hazırlanan ÇED raporu kabul edilirken, yol için yeni proje uygulanacak. Bu sayede yolun bazı kısımları yeni bir aksa kaydırılacak.

Karayolları Elbistan 58. Şube Şefliği sınırlarında kalan Elbistan-Darıca Karayolu 56.15 kilometreden oluşurken, bu yolun Elbistan-Söğütlü Beldesi çıkışına kadar olan 7,5 kilometrelik kısmı geçtiğimiz yıllarda bölünmüş yol olarak yapılırken, geriye kalan 46.15 kilometrelik alanda çalışma yapılacak.

Elbistan-Darıca arasındaki 46.15 kilometrelik yolun bölünmüş yol olarak yeni bir proje ile yapılması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, yol inşaatında kullanılacak olan beton ve tüm altyapı malzemelerinin temini amacıyla başlatılan ÇED raporu kabul edildi.

Hazırlanan ÇED raporunda, yolun 110 kilometre hız ile hizmet sunabilmesi amacıyla yapılması gereken altyapı ve üstyapı çalışmaları yer alıyor. 3,5 metre genişliğe sahip 2 şeritli olarak düzenlenecek olan bölünmüş yol üzerinde 12 adet tam dönel kavşak bulunacak. 4 adet altgeçidin de yer alacağı yolda, onlarca menfez ve birde köprü bulunuyor.

Proje kapsamında yol güzergahında bulunan 500 parsele ait 150 dönümlük alan istimlak edilecek. Yol güzergâhı ise, Özbek ve Sevdilli kısımlarında yeni bir alana kaydırılacak. Bu sayede keskin viraj ve dik inişler ortadan kaldırıldığı gibi, yolda öncekine göre kısalma sağlanacak.

Proje kapsamında Elbistan ile Akçadağ sınırlarında kalan Elbistan-8 Bölge hududu devlet yolunun yapımı planlanıyor. Elbistan-Akçadağ arasında mevcut ve kullanılmakta olan 2X1 şeritli karayolunun, planlanan projenin uygulamaya geçmesi ile 2X2 şeritli devlet yolu olarak hizmete sunulması amaçlanıyor

 

Editör: Haber Merkezi