Karayolları Genel Müdürlüğü, Elbistan-Göksun Karayolunun, bölünmüş yol standardında yeniden yapılması, bitümlü sıcak asfalt ile kaplanması amacıyla Ağustos ayı içerisinde yapım ihalesini gerçekleştirirken, 66 kilometrelik yolda kamulaştırma planı oluşturmak amacıyla yeni bir ihaleye daha çıkacak.
Elbistan-Göksun Karayolunun 54.5 kilometrelik kısmının bitümlü sıcak karışım asfalt ile kaplanması ve bölünmüş yol olarak yapılması amacıyla 31 Ağustos 2015 günü Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapım ihalesi gerçekleştirirken, bu ihaleye 45 firma teklif vermişti.
Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yapım ihalesinde, firmaların tekliflerinin değerlendirme işlemleri tamamlanırken, bazı kurumlara yazılan yazıların cevaplarının gelmesinin ardından yolu yapacak firmanın ismi ve yolun maliyeti açıklanacak.
Yapım ihalesinde süreç sorunsuz bir şekilde ilerlerken, Karayolları Genel Müdürlüğü, daha önceden 30 metrelik koridoru bulunan Elbistan-Göksun Karayolu’nun kamulaştırma planının hazırlanması amacıyla 30 Kasım 2015 günü yeni bir ihale düzenleyecek. Kamulaştırma planı üretimi için ilgili firmaya 150 gün süre tanınacak.
Kamulaştırma işlemlerinin, yol yapım çalışmalarına engel olmayacağı belirtilirken, özellikle yolun daraldığı alanlar ve sanat yapılarının yoğunlaştığı bölümlerde bu işlemin gerçekleştirileceği ifade ediliyor.
            AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın, Elbistan ve bölgesinin kavşak noktası haline getirilmesi, çıkmaz sokaktan kurtarılması amacıyla başlattığı çalışmaların ardından, Karayolları Genel Müdürlüğü yolun yapımı amacıyla 31 Ağustos 2015 günü ihale düzenlemişti.
            Projesi ve tüm hazırlıkları tamamlanan yolun yapımı için yaklaşık maliyet olarak 160 milyon TL olarak belirlenirken, firmaların verdikleri teklifleri titizlikle inceleyen heyet, önümüzdeki günlerde ihaleyi kazanan firmanın ismini açıklayacak.
            31 Ağustos 2015 günü saat 14.30’da Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ihalenin şartnamesine göre; 54.5 kilometrelik yoldaki toprak işleri, sanat yapıları, köprü, plentmiks alt temel ve plentmiks temel ve bitümlü sıcak karışım kaplama işlerinin tamamı gerçekleştirilecek.
İhaleyi kazanan firmanın belirlenmesinin ardından firma ile sözleşme imzalanacak ve 15 gün içerisinde yer teslimi yapılarak, yol yapımına başlaması istenecek. Yine ihale şartnamesine göre yolun tamamının yapımı için firmaya 1150 gün süre verilecek.
Editör: Haber Merkezi