Elbistan Devlet Hastanesi'ne böbrek ve idrar yollarındaki taşların tedavisinde kullanılan ESWL (Extracorporeal Shock WaveTherapy) cihazı alındı.

Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Nedim Kızılkaya, yaptığı açıklamada, cihaz sayesinde idrar yollarında ve böbrek taşı rahatsızlığı olan hastaların başka illere gitmekten kurtulacağını söyledi.

Taş kırma cihazı olan ESWL'nin, tedavide büyük konfor ve rahatlık sağladığını belirten Kızılkaya, şöyle konuştu:

"Vücut dışından elektroşok dalgaları göndererek, böbrek taşına ulaşır ve onları kırarak küçük parçalara ayırır. Küçük parçalara ayrılan bu taşlar idrar yoluyla vücuttan atılır. Tedaviler ortalama 3 seans sürmektedir. Üroloji uzmanlarının uygun gördüğü hastalarda seanslar taşın büyüklüğüne ve yerine göre değişebilmektedir. Bu tedavi yöntemi 2 santimetreden küçük taşlar için uygulanmaktadır. ESWL cihazı ile taş kırma tedavisi hastaneye yatış gerektirmeyen bir tedavi olması, yüksek başarı oranı, dokuyu veya organı kesme, yaralama ve benzeri risklerinin bulunmaması, tekrarlanabilir bir tedavi yöntemi olması ve ayrıca genel anestezi gerektirmemesi gibi büyük avantajlar sağlıyor." 

Editör: Haber Merkezi