Elbistan Devlet Hastanesi'nde ilk kez omurilik tümörü ameliyatı gerçekleştirildi.

Elbistan Devlet Hastanesi'nde görev yapan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Halil Kul, yaptığı açıklamada, il merkezleri ve üniversite hastanelerinde yapılabilen ameliyatı başarıyla tamamladıklarını ve hastanın sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Hastanenin yeni binasıyla yeni imkanlara da kavuştuğunu belirten Kul, şöyle konuştu:

"Ancak üniversite hastanelerinde yapılabilen operasyonu, 68 yaşında sol bacağında uyuşukluk, yürümekte sıkıntı, dinlenmeden ihtiyaçlarını giderememe şikayetiyle gelen hastamızda gerçekleştirdik. Hastaya yapılan tahlillerde, omurilik bölgesinde darlık tespit ettik. Bu tarz ameliyatlar sürprizlere açıktır. Ameliyat sonrası ağrı ve daha büyük komplikasyonların olma ihtimali yüksektir. Biz hastamızı farklı bir ameliyata hazırlamıştık. Ameliyat esnasında hastamızın omuriliğinde tümör olduğunu tespit ettik. Hemen ameliyatımızı tümör ameliyatına çevirdik. Yeni hastanemizdeki imkanlarla, daha önce yapamadığımız bu operasyonu, Elbistan'da ilk kez gerçekleştirdik. Hastamız, sağlığına kavuştu."

Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Nazife Akın (68) ise 3 yıldır acı içerisinde yaşadığını ve yapılan ameliyatla bir acılarından kurtulduğunu belirterek, hastane personeline teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi