Afşin Devlet Hastanesi, Elbistan'da çok sayıda vatandaşın içme suyundan kaynaklandığı ileri sürülen mide bulantısı, baş dönmesi ve yüksek ateş şikayetiyle Afşin'e gelmesi üzerine Acil Serviste ilk yardım çadırı kurdu.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ve Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Çelik Afşin'e tedavi olmak için gelen vatandaşlarla yakından ilgilendi.

Elbistan Devlet Hastanesi'ndeki yoğunluğu azaltmak için Afşin Devlet Hastanesi'nin de seferber olduğunu söyleyen Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, " Elbistan'da vatandaşlarımız içme suyundan kaynaklandığı düşünülen rahatsızlıkla hastaneye başvurdular. Afşin'de sağlık müdürlüğü bünyesindeki hekimlerimiz ve doktorlarımız destek olmak için Elbistan'a gittiler. Öğleden sonra Elbistan'dan Afşin'e ciddi bir şekilde hasta gelmeye başladı. Şuanda Devlet Hastanemiz ve Afşin Belediyemizin almış olduğu tedbirlerle hastalarımızı tedavi ediyoruz.  Başta Elbistanlı vatandaşlarımız olmak üzere bu hastalığa yakalan vatandaşlarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum." diye konuştu.

Elbistan'dan tedavi olmak için gelen vatandaşların rahat edebilmeleri için  bütün önlemlerin alındığını belirten Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " İlçemizde içime suyu ile alakalı yaşanan bir sıkıntı bulunmuyor. Şuanda hastanemizdeki yoğunluğu Elbistan'dan gelen vatandaşlarımız oluşturuyor. Hastalarımıza ve yakınlarına destek olmak için gerekli önlemlerimiz aldık. Tüm Elbistanlı hemşerilerimize geçmiş olsun, inşallah en kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar." açıklamasında bulundu.

Afşin Devlet Hastanesindeki hasta yoğunluğunun yüzde 300'ü aştığını söyleyen Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Çelik, " Elbistan'daki vatandaşlarımız Afşin'e bulantı, kusma ve halsizlik şikayetiyle geliyor. Pazar günü öğlen saat 12.00 itibariyle çok yoğun bir şekilde hasta gelmeye başladı. İlçemizdeki uzman doktorlarımız ve aile hekimlerimizin takviyesiyle bütün polikliniklerimizi çalıştırıyoruz. " dedi.

Elbistan'dan Afşin'e gelerek tedavi olan vatandaşlar, Devlet Hastanedeki uygulamadan dolayı Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ve Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Çelik'e teşekkür ettiler.

 

Editör: Haber Merkezi