Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Elbistan-Afşin-Divriği doğalgaz boru hattı şehir merkezi güzergah açma çalışmalarını yerinde inceledi.

Doğalgaz boru hattı Elbistan şehir içi çalışmalarını inceleyen Akkoyun, yaptığı açıklamada, Elbistan-Afşin-Divriği Doğalgaz boru hattının toplamda 172 kilometrelik alanı kapsadığını, şehir içi çalışmalarının başlamasıyla birlikte hizmet sunma aşamasına yaklaşıldığını söyledi.

Elbistan'da şu ana kadar 3 bin 500 metre uzunluğunda polietilen doğalgaz borusu ve bin 500 metre uzunluğunda 8 inçlik çelik boru döşendiğini dile getiren Akkoyun, Paşalık Caddesinin tamamlandığını, sektörel bazda sokakların polietilen boru döşemelerinın hızla devam ettiğini belirtti.

Akkoyun, şunları kaydetti:

"Güvercinlik Mahallesindeki RM istasyonu ile Elbistan arasındaki 10 inçlik çelik borunun döşenmesine de en kısa sürede başlanacaktır. Çalışmalar sırasında çevre güvenliğine titizlikle uyulmaktadır. Projemizin en kısa sürede tamamlanması için bizler de sürekli denetim ve takibini yapıyoruz. Bu projenin yapımı nedeniyle hükümetimize ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim."

Editör: Haber Merkezi