Elbistan'da bir sokak köpeğinin bacağı, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce balta gibi bir aletle kesildi. 
Elbistan'da sol arka bacağı balta ve benzeri bir aletle kesilen sokak köpeği, bahçesine sığındığı vatandaş tarafından Elbistan Hayvanları Koruma Derneği yetkililerine teslim edildi. Acı çeken hayvan, tedavisinin yapılabilmesi için Kahramanmaraş'taki hayvan kliniğine götürüldü. 
Edinilen bilgiye göre, Elbistan'a bağlı Battalgazi Mahallesi'ndeki evinin bahçesinde bacağı kesik bir sokak köpeği olduğunu aile bireylerinden öğrenen Cuma Ali Çiriş isimli inşaat ustası, evine geldiğinde korkunç manzara ile karşılaştı. 
Acı içinde kıvranan köpeği, kucaklayarak kamyonetinin kasasına koyan Çiriş, mesai arkadaşları ile birlikte Elbistan-Nurhak karayolu üzerinde bulunan Elbistan Hayvanları Koruma Derneği'ne ait barınağın yolunu tuttu. Buradaki görevliler, köpeğe ilk müdahalede bulundu. 
Sol arka bacağı, balta benzeri bir aletle kesildiği bariz olan köpek, Çiriş'e ait kamyonetle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin il merkezindeki kliniğine götürüldü. 
Vicdan yoksunu vatandaş ya da vatandaşlar tarafından işkenceye maruz kalan köpeğin durumuna ilişkin olarak bilgi veren dernek yetkilisi, "Elbistan Hayvanları Koruma Derneği olarak burada gönüllü olarak görev yapıyoruz. Elbistan ve çevresindeki sokak hayvanlarını barındırıyoruz. Bize gelen bu hayvanın sol arka bacağı diz kapağından baltayla kesilmiş. Acilen Kahramanmaraş'a kliniğe sevk ediyoruz. Cumali Çiriş isimli bir vatandaşın evine sığınmış Bacağı şiş, büyük ihtimal bacak ampute edilecek. Veteriner arkadaşlarımız daha iyi bilir. Acilen Kahramanmaraş'a yetiştirmemiz lazım" diye konuştu. 
Öte yandan Elbistan Hayvanları Koruma Derneği yetkilileri de sosyal medya hesabından köpeğin fotoğraflarını paylaşarak hayvana yapılan bu insanlık dışı muamelenin müsebbiplerinin bulunması için çağrıda bulundu.   


Elbistan Kaymakamlığı harekete geçti   
Sokak köpeğinin bacağının kesilmesine ilişkin olarak Elbistan Kaymakamlığı'ndan yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, konu ile ilgili olarak idari ve adli işlemlerin ivedilikle başlatıldığı ve titiz bir şekilde devam ettiğinin altı çizildi. 
Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün olayın meydana geldiği yer ve çevresinde araştırmalarını sürdürdüğünün ve güvenlik kameralarının tek tek incelendiği bilgisine yer verilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
 "03.07.2018 Salı günü Elbistan ilçemiz Battalgazi Mahallesinde sol arka bacağı yaralı bir köpeğin bulunduğu 155 Polis Hattı'na ihbar edilmesi üzerine Emniyet Müdürlüğümüze ait ekiplerimiz olay yerine gitmiş, Elbistan Hayvanları Koruma Derneği yetkililerinin de destekleri ile derhal uygun bir araçla yaralı köpek, tedavisi yapılmak üzere Kahramanmaraş il merkezinde bulunan Büyükşehir Belediyesine ait hayvan polikliniğine gönderilmiş ve tedavisine başlanılmıştır. Konu ile ilgili olarak İlçe Emniyet Müdürlüğümüze bağlı ekipler olay yerinde ve civarında araştırmalara başlamış, mevcut kameralar araştırılmış, bahse konu yaralanma sebebinin tespiti edilmesi ve yasal gereğinin yapılması için çok yönlü çalışmalara başlanılmıştır. Konu ile ilgili olarak idari ve adli işlemler devam etmekte olup, olayın bir an evvel çözüme kavuşturulması için çalışmalar titizlikle takip edilmektedir."

Editör: Haber Merkezi