Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Elbistan -Afşin- Ekinözü Ultra Maratonunu 22 saatlik derecesiyle koşunun tek bayan sporcusu olan Bakiye Duran kazandı.

 
Dün Kavaktepe Mahallesinden start verilen Elbistan-Ekinözü-Afşin Ultra Maratonu bu sabah sona erdi.18 sporcunun başladığı Ultra Maratonu sadece 4 sporcu tamamlayabildi.
Elbistan ilçesinin Kavaktepe Mahallesinden start verilen Ultra Maratonda sporcular Elbistan-Afşin ve Ekinözü güzergahından Elbistan Cumhuriyet Meydanına kadar koştular. Havanın yağmurlu ve soğuk olmasının da etkisi ile koşuya başlayan sporculardan sadece dört’ü koşuyu tamamlayabildi.
170 kilometrelik parkuru yarışmanın tek bayan sporcusu olan 55 yaşındaki Bakiye Duran 22 saatte koşarak birinciliği elde ederken, 22 saat 12 dakika ile Hüseyin Haşhaş ikinciliği, 23 saat 18 dakikalık derece ile Osman Göğebakan’da üçüncülüğü elde etti.
Koşunun sonunda koşuyu tamamlayan sporculara kupa ve para ödülleri verildi. Ödül töreninde konuşan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, "Üç ilçeyi kapsayan Ultra Maraton koşusu dünyanın zorluk derecesi açısından üçüncü, 24 saati baz aldığımızda ise ise en hızlı yarışmasıdır. Geleneksel olarak düzenlenen Ultra Maraton koşusuna ilerleyen yıllarda daha çok sporcunun katılacağı profesyonel bir organizasyon haline gelecektir" diye konuştu.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fethi Yanardağ’da Büyükşehir Belediyesi olarak Ultra Maratona destek verdiklerini belirterek, Belediye Başkanı Erkoç’un her zaman bu tür organizasyonları destekleyeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından kupa ve madalyalar Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Ekinözü Kaymakamı Fatih Gül, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Fethi Yanardağ, Kent Konseyi Başkanı Mesut Batmaz, Ak Parti ilçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca ve sponsor firma temsilcileri tarafından dereceye giren sporculara takdim edildi.
Ultra maraton koşusunu 22 saatte tamamlayarak birinci olan Bakiye Duran , "Yarışa başlamadan ve bitişi görmeden kimse birinciliğini ilan edemez. Birinci geldiğim için çok mutluyum" dedi.

Editör: Haber Merkezi