Suriye'nin kuzeyine yönelik Fırat Kalkanı Harekatı sırasında, 8 Aralık 2016'da El Bab kentinde terör örgütü DEAŞ tarafında gerçekleştirilen havan saldırısı sonucu yaralanarak gazi gazilik unvanı alan Uzman Onbaşı Hakan Demir'e Jandarma Genel Komutanlığı tarafından verilen malul gazi rozeti takıldı.

Afşin Askerlik Şubesi Başkanı Personel Asteğmen Musa Mesut Ayna beraberindeki İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan ve Belediye Başkanı Vekili Sebahattin Atalay ile birlikte Gaziosmanpaşa Mahallesinde ikamet eden gazi Hakan Demir'i ziyaret ederek, gazilik rozetini takdim etti.

Ülke için canlarını ve kanlarını gözlerini kırpmadan feda etmeye hazır olan tüm güvenlik kuvvetlerine teşekkür eden Afşin Askerlik Şubesi Başkanı Personel Asteğmen Musa Mesut Ayna, " Tüm dünyanın gözünü diktiği bu ülkede rahatlıkla yaşanabiliyorsa bu şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Fırat Kalkanı Harekatı sırasında yaralanarak gazimize yaşamı boyunca mutluluklar diliyorum. Bizler her zaman kendisinin yardımcısı ve destekçisi olacağız" diye konuştu.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini ifade eden Demir ise, " Fırat Kalkanı Harekatı sırasında ilerlemek için hazırlık yapıyorduk. Araçlara binmek üzereyken havan mermisi düştü ve benimle birlikte 4 kişi yaralandı. Bana iki tane şarapnel parçası isabet etti. Parçaların biri karnıma biri de kasıktan girerek omuriliğin iki santimetre yakınına, kemiğe saplandı. Karnımdan giren şarapnel parçası nedeniyle incebağırsağım alındı. Fakat kemikteki şarapnel parçası riskli olduğu için alınamadı. Çok şükür sağlık durumum iyi." açıklamasında bulundu.

-"Bir oğlum daha olsa onu da gönderirim"

El Bab'ta havan saldırısı sonrasında gazi olan oğlu ile gurur duyduğunu ifade eden anne Yüksel Demir de, "Bir tek oğlum vardı o da asker oldu. Görevi sırasında yaralandı. Allah'ım bizlere bağışladı. Fakat bir oğlum daha olsa onu da askere gönderirim. Oğlum ile gurur duyuyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi