Dulkadiroğlu Belediyesince bayatlayan ekmeklerin çöpe gitmesini önlemek amacıyla 50 ayrı pilot noktaya yerleştirilen toplama kutularında biriken ekmekler, dağlarda aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan yaban hayvanlarına yem oldu.

Dulkadiroğlu Belediyesi ekipleri, yüksek kesimlerde etkisini sürdüren kar yağışıyla yiyecek bulma sıkıntısı çeken sokak hayvanları için harekete geçti.

İlçenin 50 ayrı pilot noktasına yerleştirilen toplama kutularında biriken ekmekleri alan belediye ekipleri, esnaftan temin edilen yeşilliklerle ekmekleri yaban hayvanları için 2 bin 443 rakımdaki Ahir Dağı'nın farklı noktalarına bıraktı.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, gazetecilere yaptığı açıklamada, zorlu kış şartlarında yaban hayvanlarını da unutmadıklarını söyledi.

İlçenin yüksek kesimlerinde yoğun kış şartlarının yaşandığını dile getiren Okay, buna bağlı olarak da yaşamın olumsuz yönde etkilendiğini belirtti.

Hem ekmeklerin çöpe gitmesini önlemek hem de israfı azaltmak için Dulkadiroğlu'nun çeşitli yerlerinde bayat ekmek toplama alanları oluşturduklarını dile getiren Okay, bu ekmeklerin yaban hayatı için yiyecek olduğunu vurguladı.

Soğuk kış günlerinde projenin ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığını anlatan Okay, şunları kaydetti:

"Şu anda ilçemizde bayat ekmek kutularımızda bulunan ve esnaf arkadaşlarımızı da bu işe dahil ederek bu projeyi sürdürüyoruz. Bayat ekmek toplama projemiz yaklaşık dört yıldır devam ediyor. Normal zamanlarda bu ekmekleri topluyoruz ve hayvan barınaklarına gönderiyoruz. Kış aylarında da yaban hayvanlarının bu husustan istifade etmesi adına çalışma yapıyoruz. Zorlu kış aylarında bu çalışmaları sürdüreceğiz ve yaban hayvanlara yiyecek sağlamaya devam edeceğiz." 

Editör: Haber Merkezi