Ekinözü ilçesinde sırık domates çeşidinin yaygınlaştırma projesi kapsamında tarla günü etkinliği düzenlendi.
Ekinözü Kaymakamı Fatih Gül, ilçeye bağlı Soysallı köyünde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada,  bölgede birçok sebze ve meyvenin sorunsuz bir şekilde yetiştiğini söyledi.
Yapılan denemeler neticesinde verimli sonuçlar alındığını kaydeden Gül, şunları kaydetti: "Modern anlamda teknik ve diğer bilimsel şartlara uyularak tarım yapıldığında, ekonomik açıdan vatandaşı tatmin edecek tarımsal faaliyetlerin olacağını görmek çok güzel. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün gözetiminde, çiftçi ve muhtarlarımızla birlikte bize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirerek, tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi adına önemli işler yapacağımızı düşünüyorum."
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ise sırık domates yetiştiriciliğinin ilçede yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirtti.
Emiralioğlu, ilçede 2013 yılı içerisinde çilek konusunda da önemli çalışmalar yaptıklarını, ilk defa 20 dekar büyüklüğünde bir çilek bahçesi tesis edildiğini ve elde edilen sonucun beklenilenin üzerinde olduğunu kaydetti.
Konuşmaların ardından teknik personellerin kontrolünde deneme ürünü ekimini yapan 3 çiftçiye başarı belgesi verildi.
Etkinliğe, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alim Yıldırım, Emniyet Amiri Önder Tellioğlu ve ilgililer katıldı.
Editör: Haber Merkezi