Vali Güvençer, Ekinözü’ndeki temaslarında ve aldığı brifinglerde ilçenin turizm potansiyelinin artması ve eğitim yatırımları konularına ağırlık verdi.
Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Ekinözü Hükümet Konağı önünde Kaymakam Cüneyt Caner, Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ve daire amirleri ile muhtarlar tarafından karşılandı. Kaymakam Caner’in makamına geçen Vali Güvençer, yaklaşık 1 yıl önce gerçekleştirdiği ziyaretten sonra ilçedeki kamu yatırımlarının geldiği son nokta hakkında bilgi aldı.

Vali Güvençer’e Ekinözü Kaymakamı Cüneyt Caner tarafından ilçenin sosyo-ekonomik ve turizm potansiyeli ile eğitim başta olmak üzere devam eden yatırımlarla ilgili geniş kapsamlı bir brifing verildi.

Hükümet Konağı’nda Vali Güvençer’in ziyaretiyle ilgili olarak bir konuşma yapan Kaymakam Cüneyt Caner, “Ekinözü’müze teşriflerinden dolayı Sayın Valimize teşekkür ediyoruz. Onur ve gurur duyduk. Yoğun bir program olacak. Yapımı devam eden yatırımlarımızı Sayın Valimizle inceleyeceğiz ve kendisinin tecrübelerinden yararlanacağız. Sayın Valimizin bu ziyaretinin çok büyük katkısı olacağına inanıyorum” dedi.

İlçenin tarım ve hayvancılık alanlarında çok önemli bir potansiyeli barındırdığını vurgulayan Kaymakam Caner, Ekinözü’nün özellikle İçmeler bölgesindeki doğal maden suyu ve bulunması muhtemel sıcak su kaynakları ile bir sağlık turizmi merkezi haline gelmesi yönünde çabaların olduğunu anlattı.

Vali Güvençer’in bir sonraki durağı İlçe Emniyet Amirliği oldu. Burada İlçe Emniyet Amiri Bestami Kurnaz’dan da polis sorumluluk sahasında bulunan asayiş olaylarına ilişkin de brifing alan Vali Güvençer, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen’i de makamında ziyaret etti.

Vali Güvençer, Ekinözü Belediyesi’ni ziyaretinde ise Başkan Nursi Çeleğen ve personel tarafından karşılandı. Belediye hizmetlerine ilişkin olarak Vali Güvençer’e bilgi veren Başkan Çeleğen, yaptığı açıklamada, “Kahramanmaraş Valimiz sayın Mustafa Hakan Güvençer, ilimizde göreve başladığı günden itibaren hem devlet adamlığı olarak, hem de kamu hizmetlerini birebir takip ettiğine şahit oluyoruz. Kendisine teşekkür ediyoruz. 30 Mart 2014 itibariyle Ekinözü ilçemizin teveccühü sayesinde belediye başkanlığı nasip oldu. 1,5 yıllık süre içerisinde gece gündüz demeden ilçemizin acil sorunlarını çözmeye öncelik verdik. Kahramanmaraş Valimizle, ilçe kaymakamımızla ve milletvekillerimizle birlikte çok güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ekinözü’ne bir yüksekokul ve Anadolu Lisesi açılması için girişimlerinin sürdüğünü kaydeden Başkan Çeleğen, “İlçemize bir yüksekokul ve Anadolu Lisesi kazandırmak istiyoruz. Sosyal ve kültürel alanlarda projelerimiz var. Alt ve üstyapı hizmetleri hem bizim hem de Büyükşehir Belediyemiz tarafından sürdürülüyor. 10’dan fazla projemiz var. Bu projeleri hayata geçirmek için varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız. Ekinözü’müzde sıcak su kaynağı olup olmadığının belirlenmesi amacıyla MTA’ya başvuruda bulunduk. İnşallah Belen yolumuz yatırım programına alındı. Ekinözü’nde birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam edeceği” diye konuştu.

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer de, en son gelişinden itibaren Ekinözü’nde değişimin gözle görülür hale geldiğine işaret etti.

Vali Güvençer, “Ekinözü küçük bir ilçe olmasına rağmen buradaki hizmetleri fark ediyoruz. Bu anlamda başta belediye başkanımıza ve diğer görevlilere teşekkür ediyoruz. Elbistan bağlantısının yatırım programına alınması da Ekinözü açısından büyük bir adım. Eğitim yatırımları konusunda da Çok Programlı Lise bünyesinde bir Anadolu Lisesi açılması gündemimizde. Müstakil bir Anadolu Lisesi binası yapımı zaman alacağı için böyle bir düşüncemiz var. 100 kişilik bir pansiyonla ilgili çalışmalar sürüyor” dedi.

İçmeler’in sadece Kahramanmaraş için değil, bölge için önemli bir turizm merkezi olabileceğinin de altını çizen Vali Güvençer, “İçmeler, Kahramanmaraş ve bölgeye hizmet eden bir turizm potansiyeline sahip. Ekinözü’nün sağlık turizmi açısından bir merkez olması için başlatılan çalışmaları el birliği ile ilerletmeliyiz. Burada bir sıcak su varlığının olup olmadığının belirlenmesi için bir adım atıldı. Hem doğal maden suyu hem de kaplıca anlamında sıcak su varlığı ile bu bölgenin turizm potansiyeli kat kat arttırılabilir. Bu çok önemli. İnşallah her geçen yıl misafirlerimiz artar. Misafirlerimizin nitelikleri artar. Hem Ekinözü’nün hem de Kahramanmaraş’ın tanınırlığı bu sayede yükselir” şeklinde konuştu.

Vali Güvençer, buradaki ziyaretinin ardından ilçedeki eğitim yatırımlarını yerinde gördü. Öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Güvençer, yüksekokul haline dönüştürülmesi planlanan yurt binasında da inceleme yaptı. Güvençer, okul ziyaretlerinin ardından yapımı devam eden Ekinözü 10 Yataklı Devlet Hastanesi’nin inşaatında da incelemeler yaparak yetkililerden bilgi aldı.

Vali Güvençer, güneş enerjisi santrali yatırımını da inceledikten sonra ilçeden ayrıldı.
Editör: Haber Merkezi