Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde düzenlediği iftar programı bu sefer de Ekinözü’nde düzenlendi.

Ekinözü İlçesi’nde Abdurrahim Karakoç İlkokulu Bahçesi’nde gerçekleştirilen iftar yemeğine 5 bin kişi katıldı.

İftar programında bir konuşma yapan Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen: “ Ramazan ayının maneviyatı, birlik ve beraberlik duygusunu en güzel şekilde ilçemizde yaşıyoruz. Aynı iftar sofralarında buluşuyor, ekmeklerimizi bölüşüyoruz. Allah ağzımızın tadını, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Bir yandan belediyecilik anlamında en iyi çalışmaları ortaya koyarken, öte yandan sosyal belediyeciliğin gerekliliklerini yerine getiriyoruz. Ekinözü İlçemiz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Ekinözü Belediyemizin sayesinde her geçen gün daha da güzelleşiyor. Buna en büyük desteği Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç Bey veriyor” dedi.

Daha sonra söz alan Ekinözü Kaymakamı Cüneyt Caner ise yaptığı konuşmasında: “Öncelikle Ramazanın bereketinden feyzinden güzelliğinden bir ay boyunca her dakikasını her saniyesini dolu dolu geçirmesini nasip etsin Yüce Allah. Bugün burada bir araya gelmemize vesile olan bu iftar programında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç beye ve çalışanlarına, belediye başkanımıza teşekkür ederim.

Büyükşehir’in hizmetleri ile ilgili olarak benimde kendi görüşlerimi aktarmak isterim. Bugün Maraştaydım bir sure dolaşma imkânım oldu. Maraş’a her gidişimde görüyorum ki başkanımız yenilikler güzellikler katıyor ve bunu da halkı için milleti için çocuklar için yapıyor. Bugün ki gördüğüm eserler içerisinde Bakırcılar Çarsısı, Kapalı Çarşı ,Bıçakçılar Çarşısı peyzaj düzenlemeleri her biri birbirinden güzel olmuş ben ellerine sağlık diyorum. Bununla yetiniyor mu yetinmiyor 11 ilçenin tamamını başta Ekinözü olarak tanıtıyoruz her yerde ve kendisini bu anlamda çok seviyoruz o da sağ olsun Ekinözü’müze en uzak köyümüzden mahallemizden ilçe merkezimize kadar elinden geldiğince ekibiyle her türlü imkânlarını seferber ederek sizler için insanlarımız için hizmet etmeye çalışıyor. Bizde onlara elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz” dedi.

Daha sonra kürsüye Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç geldi. Başkan Erkoç, Ekinözü halkına hitaben yaptığı konuşmada: “Uğradığı zulümlere ve zalimlere karşı, sözüyle, yazısıyla, kalemiyle sözünü ortaya koyan, darbecilere, cuntacılara, çocukluğundan beri tavrı koyan saygıdeğer büyüğümüz Abdurrahim Karakoç’u rahmetle ve minnetle anıyoruz. Ruhu şad olsun inşallah.

Kıymetli Ekinözülüler, inşallah Ekinözü’nden Abdurrahim Karakoç’lar, Bahaeddin Karakoç’lar gibi nice yiğitler, şairler çıkmaya devam edecektir.

Biz büyükşehir belediyesi olarak bunun kaygısı içindeyiz. Ekinözü’müzün daha güzel, daha yaşanılabilir, daha müreffeh bir hale getirme gayretindeyiz. Önümüzdeki aylarda Ekinözü’müzün alt yapı çalışmalara da başlayacağız. İçmesuyu ihalesini yapıyoruz, projeleri bitti. Şebekeyi tümüyle değiştiriyoruz. Ekinözü’nün alt yapısını tamamıyla değiştiriyoruz. Nursi Başkanımızla beraber çalışmaları birlikte yürütüyoruz ve Ekinözü’nü merkezden daha güzel bir hale getireceğiz. Alişar Grup Yolunda genişletme çalışmaları bitti ve asfaltlama çalışmalarına başlanıyor, Kürtül Grup yolunda da ve diğer yollarımızda da aynı çalışmalarımız devam ediyor.

Biz Ekinözü’nü seviyoruz, Ekinözü yiğit insanların memleketi. Ekinözü Belediye Başkanımız yiğit insan Nursi Çeleğen Başkanımla birlikte sizlere daha çok güzel hizmetler vermeye devam edeceğiz. Sizlerin teveccühü bizlere büyük güç vermekte. Bu vesile ile hepinizin Mübarek Ramazan-ı Şerif’inizi en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.

Konuşma sonrası Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen Başkan Erkoç’a ilçesine yaptığı hizmetlerden dolayı plaket takdim ederek teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi