Ekinözü İlçesi’ne AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın girişimleri neticesinde yapılacak olan ve FİFA standartlarını taşıyan sentetik çim sahanın ihalesi gerçekleştirildi.
Ekinözü’ne 1000 seyirci kapasiteli, Uluslararası Futbol Federasyonu Birliği (FİFA) Star 2 belgesine sahip sentetik zeminli futbol sahasının yapımı için Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ihale düzenlendi. İhaleye 11 firma teklif verirken, spor kompleksinin yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olması bekleniyor.  Yapılacak olan futbol sahası, 76x103 metre ölçüsünde, çevresinde halka açık 4 kulvarlı sentetik çim yürüyüş alanı, soyunma odası binası, gece futbol oynanmasına müsait aydınlatmalı olacak. 1000 seyirci kapasiteli portatif tribün de planlandı.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’a teşekkür ederek, “İlçemiz, bu büyük spor yatırımına inşallah en kısa sürede kavuşacak” diye konuştu.

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, sportif ve kültürel alanlardaki yatırımlarla ilçede bir değişim ve dönüşüm sağlamayı amaçladıklarını belirterek, “AK Parti Grup Başkanvekilimiz ve Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sayın Mahir Ünal Bey’in girişimleri sonucunda ilçemize kazandırılacak sentetik çimli futbol sahamızın ihalesi gerçekleştirildi. 11 firma bu işi yapmak için teklif verdi ve şuanda teklifler değerlendiriliyor. Değerlendirme işlemi tamamlandıktan sonra ilgili firmaya yer teslimi yapılacak. En kısa sürede de inşaat çalışmaları tamamlanacak. Biz, göreve geldiğimiz günden bugüne kadar ilçede bir değişim ve dönüşümü sağlamaya çalışıyoruz. İnşallah spor alanındaki bu önemli yatırımda bunun en büyük göstergesinden biri olacak” şeklinde konuştu.

“Gençlerimizi çok önemsiyoruz” diyen Başkan Çeleğen, “Gençlerimiz bizim geleceğimiz. İlçemizdeki çocuklarımızla gençlerimizin önünü açmak sportif faaliyetlerde bulunmalarına imkan sağlamak, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarıp sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak istiyoruz. Onların spor yapmasını bir hak olarak görüyoruz. İnsanlarımızın, çocuklarımızın ve gençlerimizin bu tesislerden istifade edip kendi memleketlerini sevmesi en büyük arzumuzdur. Bu sentetik çim sahamızla da çocuklarımız, gençlerimiz Avrupa standartlarında bir spor kompleksine kavuşmuş olacak. Bu da ilçemiz için ayrı bir avantaj anlamına geliyor. Çocuklarımız gençlerimiz, aydınlatması yapılmış, soyunma odaları ile ve 12 ay spor faaliyetlerinin yapılmasına imkan tanıyan saha zemini ile bu imkandan faydalanacak.

Ekinözü’nün geleceği için atılan adımlarımız inşallah sürecek. Sosyal ve kültürel alanda en büyük eksikliklerimizden biri olan gençlik merkezi için de girişimlerimiz var. İnşallah en kısa sürede de ilçemize bir gençlik merkezi kazandırmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Çeleğen, “Bu ve bunun gibi birçok yatırımda AK Parti Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal’ın desteğini her zaman yanımızda hissettik. Kendisi, Ekinözü’müzün, Kahramanmaraş’ımızın medarı iftiharıdır. Kamu yatırımlarının ilçemize kazandırılmasında birebir emeği ve katkısı bulunuyor. Kendisine tüm Ekinözü adına teşekkürü bir borç bilirim” cümlelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi