Afşinli İşadamı Eczacı Hamit Bülent Eken, AK Parti Genel Merkezinde milletvekili aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptı.

2007 yılında gerçekleştirilen genel seçimlerde Türkiye’nin en genç milletvekili aday adayı olması ile adından söz ettiren Ecz. Hamit Bülent Eken, 2011 yılında da AK Parti’den 7.sıra milletvekili adayı olmuştu.

24 Haziran'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinde AK Partiden aday adaylığını açıklayan Eken, AK Parti Genel Merkezinde milletvekili aday adaylığı için resmi başvurusunu gerçekleştirdi.

Eken, " 24 Haziran'da yapılacak olan "Cumhurbaşkanı Seçimi ile beraber yapılacak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi" için aday adaylığı başvurusunda bulundum. Allah utandırmasın. Adaylık için münacatımızı yaptık. Tüm dostlarımdan dua beklerim. Her zaman olduğu gibi Allah hayırlısını nasip etsin. Bu ülkeye hizmet etmek için, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yol arkadaşlığı yapmak için milletvekilliği görevine talibiz" açıklamasında bulundu.

Hamit Bülent Eken Kimdir?

Hamit Bülent Eken 23 Mayıs 1977 yılında Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde doğdu. İlkokulu Afşin’de tamamladıktan sonra ortaokulu Afşin İmam Hatip Lisesi’nde bitiren Eken 1993 yılında Afşin Lisesi’nden mezun oldu. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun olan Eken aynı yıl memleketi olan Afşin’de eczacılık mesleğini serbest eczacı olarak icra etmeye başladı.

2002 yılında yeni kurulan Ak Parti teşkilatlanmasında ilçe kurucu üyesi olarak siyasete başladı. Ak Parti Afşin Yönetim Kurulu üyeliği ve sonrasında teşkilat başkanlığı görevlerinde bulundu. 2003 yılında vatani görevini yerine getirmek için siyasete ara veren Eken Diyarbakır MSB İç Tedarik Bölge Başkanlığında Eczacı Teğmen rütbesiyle 2004 yılında terhis oldu.

Eken, 2007 genel seçimlerinde Türkiye’nin genç milletvekili aday adayı olarak Kahramanmaraş Ak Parti milletvekili aday adayı oldu. 2009 yerel seçimlerinde belediye meclis üyesi seçilen Eken 2011 genel seçimlerinde Kahramanmaraş Ak Parti 7.Sıra Milletvekili adayı oldu Hamit Bülent Eken halen Afşin’de serbeste eczacılık ve Eken Hazır Beton İnşaat Madencilik Otomotiv Ltd. Şti. bünyesinde faaliyet gösteren üç farklı firmanın yöneticiliğini yapmaktadır. Evli ve 3 çocuğu olan Eken’in eşi de kendisi gibi eczacıdır.

Editör: Haber Merkezi