Eğitim-İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Bilal Şener,  Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona ve Eğitim-İş Afşin Şube Başkanı Osman Akkaya, Yeşil Afşin Gazetesini ziyaret etti.

Eğitim-İş Sendikası olarak Afşin’de 4 gün boyunca kamu ve kurumlara ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Eğitim-İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Bilal Şener, Afşin’de Eğitim-İş’i tanıtma faaliyetlerinde bulunduklarını belirtti.

Son olarak Yeşil Afşin Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ömer Kösebalaban’ı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi veren Eğitim-İş Genel Örgütlenme Sekreteri Bilal Şener, Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona ve Eğitim-İş Afşin Şube Başkanı Osman Akkaya, Afşin’deki üye sayısını artırmak için çalışmalarda bulunduklarını söylediler.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Eğitim-İş Genel Örgütlenme Sekreteri Bilal Şener, Eğitim-İş Sendikasının 1990 yılında kurulan ilk sendika olduğunu ve 2005 yılında bir birleşmeden sonra yeniden hayata geçtiğini ifade etti.

Afşin’de 4 günlük bir çalışma yürüttüklerini belirten Şener, “ “Eğitim-İş Sendikası Genel Merkezi’mizin aldığı bir karar doğrultusunda Kahramanmaraş’ta örgütlenme ve Eğitim-İş’i tanıtma çalışması yapıyoruz. Kahramanmaraş’ın bütün ilçelerini gezmek üzere hareket ettik. Eğitim- İş Genel Örgütlenme Sekreteri olarak Afşin ilçemiz bana düştü. İlçe Başkanımız Osman Akkaya ile beraber 4 günlük bir çalışma yürüttük. Afşin’deki bütün okulları hemen hemen gezdik. Öğretmen arkadaşlarımıza Eğitim İş’i tanıttık. Eğitim İş Sendikası 1990 yılında kurulan ilk sendika olduğunu bugünde 2005 yılında bir birleşmeden sonra yeniden hayata geçtiğini sendikamızın amaçları ve ilkeleri doğrultusunda hem öğretmen arkadaşlarımıza, eğitim çalışanlarımıza bilgilendirmelerde bulunduk onların sendikamıza güç katmasıyla alakalı çalışmalarımızı yürüttük. “açıklamasında bulundu.

Şener, “Bizim sendika bakışımız eğitimdeki laik, çağdaş, bilimsel, demokratik ve ulusal eğitimi sağlamak ve Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin temel değerlerinin kazanımları doğrultusunda eğitim öğretime devam etmek. Eğitim çalışanlarının yeni solukla örgütlenmesini ekonomik, özlük, sosyal haklarıyla ilgili kazanımlar elde etmek adına kurulduk ve çalışıyoruz. Sendikamızın geçen dönem nöbet ücretleriyle ilgili kazanıma imza attığını da söylemek isterim. Bu anlamda diğer konularda 3 bin 600 ek göstergesi olarak öğretmenlerin, eğitimcilerin ekonomik özlük sosyal haklarıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Onları bir noktada örgütlemek sendikamıza kazandırmak amacıyla bu çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bizim sendikamızda diğer sendikalarda olduğu gibi tabi amaç yetki kazanmak. Maalesef bu birden bire olan bir şey değil. Uzun soluklu bir çalışmayı gerektiren bir uğraş, sonuçta hedefimiz yetkili sendika olmak. Bugün kazanımları elde etme noktasında hükümetle pazarlık edebilmek için masaya oturmak bizim hedefimiz. “ifadelerini kullandı.

Afşin’deki üye sayısını arttırmayı amaçladığını söyleyen Eğitim-İş Sendikası Afşin Şube Temsilcisi Osman Akkaya ise, Afşin’de yapılan örgütlendirme çalışmasına katılan herkese teşekkür etti.

Akkaya, “Genel merkezimizin Afşin’de yapmış olduğu örgütlenme çalışmasına katılan Eğitim- İş Sendikası Genel Merkez Genel Örgütleme Sekreteri Bilal Şener Bey’e teşekkür ediyorum. Ayrıca Bizimle birlikte bu çalışmalar katılan Eğitim İş Bursa İl Başkanımıza da teşekkürler ediyorum. Sesimizi Afşin’de duyurmaya çalıştık. Bundan sonra da üye sayımızı git gide arttırmayı hedefliyoruz. Bu anlamda şimdiden eğitim camiasında ki tüm öğretmen ve memurlara da şükranlarımı sunuyorum. “ dedi.

Ziyaretten dolayı teşekkür eden Yeşil Afşin Gazetesi imtiyaz sahibi Ömer Kösebalaban, Eğitim-İş heyetine sendikal çalışmalarında başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi