İstanbul’da yaşayan Neyzen aynı zamanda dolmakalem ustası Mehmet Çakar, ‘Efsus –Eshab-ı Kehf’  ismini verdiği dolma kalemi Eshab-ı Kehf Külliyesindeki Selçuklu motifleriyle yorumladı.

Efsus –Eshab-ı Kehf dolma kalemi, değerli reçinesi ve gümüş işlemesiyle Amerika’da düzenlenen kalem fuarında sergilendi.

Stüdyo Ağaçkakan markası ile Mert Dağürküden ile beraber hummalı özgün çizgilerle Anadolu ruhunu farklı kalemlerle yeni bir heyecanla tüm dünyaya tanıtan genç ekip, ABD de düzenlenen dünyanın en önemli kalem fuarı olan DC Pen Show’da Türkiye’yi “tek kalem markası” olarak temsil etti.

Özellikle fuarda Anatolia 1 Urishi modelleri ve EFSUS kalemi çok dikkat çekti.

Kalem olimpiyatları olarak nitelendirilecek kadar önemli bu fuara yine Türkiye ‘den Galen Leader de kalem aksesuarları ile birlikte bulundu.

Efsus kalemini tasarlayan Mehmet Çakar, “Türkiye’yi dünyadaki tüm kalem meraklılarının gözünün kulağının burada olduğunu düşünerek çok özgün ürünler hazırlamaya çalıştık. Kalemler büyük ilgi gördü. Anatolia 1 modeli özgün çizgisi ile çok dikkat çekti 50 adet üretmeyi planladığımız bu kalem çok ilgi gördü. Ayrıca Yine Selçuklu motiflerinden esinlendiğimiz Anadolu Selçuklu mimarisinin özgün çizgilerini taşıyan Afşin’de bulunan Eshabı Kehf Külliyesindeki çizgiler ve estetikten de etkilenerek Efsus Eshabı Kehf ismini koyduğumuz kalem de çok ilgi gördü. Bu kalemi farklı renklerde üretmeyi planlıyoruz. Amerika’da ülkemizi temsil etmenin haklı gururu ile ayrıldık. Bundan sonrası için çalışacağız. Dünyanın bir ucunda millilerimiz sporda ülkemizi gururla temsil ederken bizde aynı gururla Amerika’da tüm dünya kalem severlerinin huzurunda aynı milli gururla ülkemizi Anadolu çizgileri ile temsil ettik. Kalemlere gönül veren herkese teşekkür ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

“Afşinli kalem severe teşekkür”

Çakar, “ Efsus dolma kaleminin ortaya çıkmasına vesile olan ve aynı zamanda dolma kaleme ilgisi olan Afşinli Avukat Hacı Bayram Veli Arıkan’a teşekkür ediyorum. Dolma kalemi tasarlamamı benden kendisi istedi ve bana Eshab-ı Kehf’in fotoğraflarını göndererek oradaki Selçuklu motiflerini dolma kaleme beraber kaleme aktardık. Tasarlama aşamasında fikirleri bizim için önemli oldu. Ortaya böylesine nadide bir eser çıktı. “ dedi.

Editör: Haber Merkezi