Efsus Turan Mahallesi Muhtarı Danyal Alkılınç, Afşin'in girişi ve çıkışı olan Afşinbey Caddesi’ne üst geçit yapılması gerektiğini söyledi.

Afşin’de trafik akışının en yoğun yaşandığı bölgelerden birisi olan Afşinbey Caddesi üzerine üst geçit olmaması büyük tehlike oluşturduğunu belirten Muhtar Alkılınç, okul bölgesi olan noktaya bir üst geçit yapılarak trafik kazalarının önüne geçilebileceğini ifade etti.

Yayaların ve öğrencilerin yolun karşısına geçmesi için üst geçit yapılmasını isteyen Alkılınç, yöneticilerin konuya duyarlı davranması ve üst geçidin yapılmasını talep etti.

Afşinbey Caddesi üzerinde yaşanan kazalar nedeniyle birçok vatandaşın hayatını kaybettiğini ve etrafında okul olması sebebiyle tehlike taşıdığını belirten Efsus Turan Mahalle Muhtarı Danyal Alkılınç, “Afşin'in girişi ve çıkışı olan Afşinbey Caddesine bir türlü üst veya alt geçit yapılamıyor. Vatandaşlar isyan ediyor. Çünkü bu yolda meydana gelen kazalar sonucu ölümle sonuçlanıyor. İşin en tehlikeli tarafı birçok okulun bu bölgede olması. Okul çıkış saatlerinde karşıdan karşıya geçmek isteyen öğrenciler olası bir tehlikeyle karşı karşıya kalıyorlar. Elbistan ilçesine, Göksun ilçesine yapılan bu üst geçit neden Afşin'e de yapılmıyor? Mahalle sakinlerimiz bu ölümler nereye kadar devam edecek diyorlar. Milletvekilleri acaba bunu görmüyor mu? Bu duruma neden bakmıyorlar? Yetkililerden acilen bu duruma bir çare bulmalarını hem mahalle sakinlerimiz adına hem şahsım adına rica ediyorum.”dedi.

Editör: Haber Merkezi