Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren Edeler Diyarı Derneği'nin üyeleri, "Edeler, Bacılar ve Çocuklar Sabah Namazında Buluşuyor" etkinliği kapsamında Afşin'e geldi.

123. hafta boyunca, her pazar günü Kahramanmaraş'ın farklı bir camide sabah namazında buluşan Edeler Diyarı Derneği üyeleri, 124. haftada Afşin Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Derneği'nin daveti üzerine Eshab-ı Kehf Külliyesine gelerek sabah namazı kıldılar.

Edeler, Bacılar ve Çocuklar Sabah Namazında Buluşuyor' etkinliği kapsamında Eshab-ı Kehf'te bulunduklarından dolayı mutlu olduklarını ifade eden Edeler Diyarı Derneği Başkanı Şeref Dere, ilk defa Kahramanmaraş merkezi dışında sabah namazı etkinliğinde bulunduklarını belirtti.

Afşin Eshab-ı Kehf Gönül Elçilerimizin daveti üzerine Afşin'e geldiklerini dile getiren Edeler Diyarı Derneği Başkanı Şeref Dere, " Dernek üyelerimizle birlikte 123 haftadır Kahramanmaraş'ımızın farklı camilerinde bir araya gelerek sabah namazını icra ettik. 124. haftada Afşin'imizden gelen davet üzerine Kahramanmaraş dışına çıkarak, Eshab-ı Kehf Külliyesinde buluştuk. Çok güzel bir ortam. Kahramanmaraş'tan araç konvoyları ve otobüslerle geldik. Dolu dolu bir program oldu. Sabah namazında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık. Burada bizleri misafir eden Afşin Eshab-ı Kehf Gönül Elçilerimize teşekkür ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Sabah namazı etkinliklerinin Türkiye'nin her yerinde yapılmasını arzu ettiklerini ifade eden Dere, " Dernek olarak, Edeler, Bacılar ve Çocuklar Sabah Namazında Buluşuyor etkinliğini elimizden geldiğince devam ettireceğiz. Etkinliğin ardından ikramlarımız oluyor, çocuklarımıza hediyeler dağıtıyoruz ve çocuklarımızın o mutluluğu bizlere yetiyor. Buluşmalarımızla yeri geldi 15 kişiyle, yeri geldi bin 500 kişiyle sabah namazı kıldık. Hiç bir zaman yılmadık ve bu etkinliğimizi sonuna kadar devam ettirmek istiyoruz. Sabah namazı etkinliklerinin Türkiye'nin her yerinde yapılması gerekiyor. Çünkü huzur camilerimizdedir. " diye konuştu.

Edeler Diyarı Derneği'ni Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesinde ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Eshab-ı kehf Gönül Elçileri Derneği Başkanı Hüseyin Bozkurt, " Ederler Diyarı Derneğimizin sabah namazı buluşması etkinliği dernek olarak bizleri çok etkiledi. Bu buluşmanın Afşin'de, Eshab-ı Kehf'imizde olmasını arzu ettik ve bunun üzerine Afşin'e davet ettik.Buraya gelen ve bizlerle bir araya gelen tüm dernek üyelerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sabah namazı etkine gelen vatandaşlara süt ve simit ikramında bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi