Afşinli hemşerimiz Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, EBA’da öğrencilerin kullanımına sunacakları 3 GB ücretsiz interneti Türk Telekom olarak 5 GB daha attırdıklarını açıkladı.

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile yaptıkları anlaşma çerçevesinde Eğitim Bilişim Ağı olarak adlandırılan (EBA) kullanımına öğrencilerin uzaktan eğitim almalarına sunacakları 3 GB’lık ücretsiz interneti Türk Telekom olarak 5 GB daha artırarak toplam olarak 8 GB'a çıkardıklarını belirtti. Bununla birlikte EBA sistemi için internet tanımlamalarına başladıklarını ve öğrencilerin gönül rahatlığıyla sistemi kullanabileceklerini açıkladı.

EBA Ücretsiz İnternet Türk Telekom Nasıl Ve Nereden Yapılır?

Türk Telekom Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, uzaktan eğitim süreçlerinde öğrencilere destek vermek adına EBA kullanımına sunacakları 3 GB ücretsiz interneti Türk Telekom olarak 5 GB daha artırarak toplamda 8 GB'a çıkardıklarını ve sistem için internet tanımlamalarına başladıklarını bildirdi.

Türk Telekom Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç yaptığı açıklamada, Türkiye'de uzaktan eğitim süresince Eğitim Bilişim Ağı sistemini yani EBA sistemini kullanacak 18 milyon öğrenci bulunduğunu ifade ederek, EBA sisteminin MEB ile uzun yıllardır üzerinde ortak çalıştıkları bir platform olduğunun da altını çizdi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları anlaşma gereği EBA sisteminin kullanımı için bakanlığın sağlayacağı 3 GB ücretsiz interneti, öğrencilerin gönül rahatlığı ile kullanabilmesi için Türk Telekom olarak 5 GB daha artırarak toplamda 8 GB'a çıkardıklarını vurguladı.

Yusuf Kıraç, öğrencilere sundukları ücretsiz internet kotasının yalnızca EBA kullanımları için geçerli olduğunu belirterek, öğrencilerin bu süreçte yalnızca eğitime odaklanmalarını istediklerini aktardı.

Öğrencilerin sistemden yararlanabilmeleri için Türk Telekom aboneleri olmalarının gerektiğini ve Türk Telekom İletişim Ağı üzerinden EBA yazıp 5555'e SMS göndererek başvuru sürecini başlatabilecekler.

İşte Vodafone, Turkcell uzaktan eğitim internet desteği kullanımı;

VODAFONEDAN EĞİTİME 6 GB DESTEK

Mart ayı sonuna kadar Eğitim Bilişim Ağı (EBA) içeriklerine ulaşmak isteyen kurumsal ve bireysel müşteriler Milli Eğitim Bakanlığı’nın 3 GB’lık desteğinin yanında Vodafone kullanıcılarına 3 GB daha ek destek verme kararı aldı.

TURKCELLDEN UZAKTAN EĞİTİM İNTERNETİ

Turkcell uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 3 GB’lık kampanyaya destek ek olarak 3 GB destek verdiğini açıkladı. Bireysel ve kurumsal faturalı ve ön ödemeli ses hattına sahip Turkcell kullanıcıları için BiP'in Keşfet bölümünde yer alan EBA kanalı üzerinden eba.gov.tr ve EBA uygulamasında geçerli kazandıkları 3GB internet ikiye katlanarak 6GB olarak sunulmaktadır.

Editör: Haber Merkezi