Türkiye’nin en uzun ve şartları en ağır ultra maraton koşusu olan Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu’nun 9.’su, 2018 Ultra Maraton Türkiye Şampiyonası olarak 6 Ekim 2018’de koşulacak.

Elbistan'a bağlı Kavaktepe Mahallesi’nden başlayacak zorlu koşunun bu yılki parkuru Afşin ve Ekinözü olacak ve 161 kilometre mesafe maksimum 26 saatte tamamlanacak. Ultra maratondan ayrı olarak bu yıl 5 bin metrelik halk koşusu da düzenlenecek.

Gurbetçi İbrahim Şahin’in, 2009 yılında doğup büyüdüğü Kavaktepe Mahallesinden başlattığı 111 kilometrelik ultra maraton koşusu, aradan geçen 9 yıl sonra Türkiye’nin en büyük spor organizasyonlarından biri haline geldi. 2012 yılında Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından tescil edilen ilk ultra maraton olan Elbistan-Afşin-Ekinözü (EAE) Ultra Maratonu’nun geçtiğimiz yıl 8.’si koşuldu. Elbistan, Afşin ve Ekinözü ilçelerinin ülkeye ve dünyaya tanıtımı noktasında büyük katkı sunan bu spor organizasyonu, 2018 yılında bambaşka bir boyuta büründü. 9. Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu, bu yıl 2018 Ultra Maraton Şampiyonası şeklinde koşulacak.

6 Ekim 2018’deki organizasyonla ilgili olarak bilgi veren Elbistan Gençlik ve Spor İlçe Müdür vekili Ahmet Yılmaz, “Bu yıl inşallah 9.’sunu düzenleyeceğimiz Türkiye Atletizm Federasyonu faaliyet programında yer alan Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maraton koşusu, 6 Ekim 2018 tarihinde Kavaktepe mevkiinden başlayacak. 161 kilometre olacak şekilde düzenlendi. Bu yarışma, inşallah kazasız ve belasız neticelenmesini diliyoruz. Katılımcılara da şimdiden başarılar diliyoruz” dedi.

Yılmaz, “Elbistan, Afşin, Ekinözü ile bölgemizin tanıtımı için 9 yıldır yapılan bu faaliyet bizim için oldukça önemli. Katılımın yoğun olmasını bekliyoruz. Bütün sporcularımızı, yarışmaya katılmaya davet ediyoruz. Bu koşunun yanı sıra 5 bin metre halk koşusu da yer alacak. Halk koşusuna, sadece Elbistan-Afşin ve Ekinözü nüfusuna kayıtlı vatandaşlarımız katılabileceklerdir. Bölge ilçelerimizdeki sporcuları, 5 bin metre olan halk koşusuna davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ultra maraton koşusunu başlatan sporcu İbrahim Şahin ise, yaşadığı Almanya’da yönetim kurulu başkanlığını yaptığı enerji içeceği firmasının, 9. Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu’na sponsor olduğunun bilgisini verdi.

Ultra maratonda ilk 3’e girenlere para ödülü verileceğini belirten Şahin, şöyle konuştu:

“9. Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu, 6 Ekim 2018 tarihinde start alacak. Türkiye Atletizm Federasyonu, Elbistan Kaymakamlığı, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve sponsor firma SilberFalke tarafından bu yıl düzenlenecek olan Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu, 161 kilometrelik parkurda maksimum 26 saat olarak gerçekleşecek. Bu yıl, ilk olarak Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Türkiye Şampiyonası olarak ilan edildi. Ultra maratonumuz, 6 Ekim 2018’de Elbistan’a bağlı Kavaktepe Mahallesi’nde saat 08.00’de start alacak. 7 Ekim 2018’de maksimum saat 10.00’da Elbistan Kaymakamlığı önünde de son bulmasını planlıyoruz. Ultra maratonunu ilk 3 sırada bitirenlere, para ödülü, kupa ve başarı belgesi verilecek. 4.ve daha sonra bitirenlere ise madalya ve başarı belgesi verilecek. Bay ve bayanlara ayrı ayrı ödüller verilecek. Birinciye 2 bin 500 TL, ikinciye bin 500 TL ve üçüncüye de bin TL ödül verilecek. sponsor firma SilberFalke Şirketi olarak Türkiye’deki spor faaliyetlerine desteğimiz sürecek.”

Editör: Haber Merkezi