Kahramanmaraş'ta Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılanlar 10 bin adım attı.

Sağlık Bakanlığınca, "Dünya Yürüyüş Günü" dolayısıyla kentte "Sağlığın İçin Hareket Et  Her Gün 10 Bin Adım" temalı yürüyüş yapıldı.

"Her gün 10 bin adım" sloganı ve pankartlarıyla gerçekleştirilen yürüyüşe Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, KSÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamile Gül, İl Sağlık Müdürü Ali Nuri Öksüz ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı'nın yanı sıra öğrenciler, sağlık çalışanları ve vatandaşlar ilgi gösterdi.

Vali Vahdettin Özkan, yürüyüşün ardından yaptığı açıklamada, bütün Kahramanmaraşlıların sporda, sıhhatte birleşmesinin önemine dikkat çekti.

Hep beraber insanlarla sağlıklı yaşama, yaşam kalitesini arttırmaya yönelik adım atmak üzere aynı havayı teneffüs etiklerini dile getiren Özkan, "Bugün de böyle bir organizasyonla özellikle obezite ile mücadele, sağlıklı yaşamın bütün şartlarını tahakkuk ettirmek üzere oluşturulmuş hedeflerimizden ilkinin adımını atmış olduk. Esasen bütün öğrencilerimizin bu tür aktivitelerle buluşması ilimiz açısından insanlarımızın sağlığı, sıhhati açısından çok önemli." diye konuştu.

Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise obezitenin sadece bireyleri değil, toplumları ve ülkeleri de tehdit ettiğini söyledi.

Sağlıksız yaşamın bir tehdit olduğunu dile getiren Erkoç, "Her açıdan hem ülkelerin sağlığına, hem ekonomisine çok büyük zarar vermektedir. Ülkenin verimini ve performansını düşürmektedir. Tabii buna çok dikkat edilmesi lazım. Aslında bu çok önemli bir tehdittir. Obezite milletler, insanlar, ülkeler için artık makro tehdit haline gelmiş durumda. Bunun için biz de Kahramanmaraş'ta yoğun gayret ediyoruz. Özellikle yaz spor okullarıyla çocuklarımıza spor alışkanlıkları oluşturma gayreti içerisindeyiz. 10 binlerce çocuğumuza spor etkinliği kursu veriyoruz. Sırf spor alışkanlığı oluşsun diye salonlar açtık ve açmaya devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Gül de Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla fiziksel aktiviteye dikkat çekmeye çalıştıklarını söyledi.

Obezitenin en önemli nedeninin fiziksel aktivitenin olmaması ve beslenme bozukluğu olduğuna dikkat çeken Gül, "Bu nedenle de şu an Türkiye'de halkın 3’te biri obez, 3'te biri kilolu ve obeziteye bağlı olarak da maalesef başta şeker hastalığı, tansiyon hastalığı, kalp hastalığı, damar hastalıkları ve solunum sistemi hastalıkları olmak üzere pek çok hastalığa zemin hazırlayan bir durum." dedi.

Editör: Haber Merkezi