İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Afşin Temsilciliğince "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla yetimler yararına iftar programı düzenlendi.

Afşin Öğretmenevinde düzenlenen programda konuşan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Afşin Temsilcisi Durdu Özkök, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın önerisiyle her yıl ramazanın 15. gününün "Dünya Yetimler Günü" olarak kutlandığını söyledi.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Afşin temsilciliği olarak kısa bir süre önce kurulduğunu söyleyen İHH Afşin Temsilcisi Durdu Özkök, ilçede yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Ramazan öncesinde ihtiyaç sahibi ailelere giyim yardımında bulunduklarını belirten Özkök, " İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Merkezi tarafından Kahramanmaraş'a 1 tır ramazan ayı için gıda yardımı gönderildi. Bizlere gönderilen ramazan kumanyalarını 100 ihtiyaç sahibi aileye ulaştırdık. Bu iftar programını düzenlemedeki maksadımız yetim evlatlarımıza fayda sağlamak için. İlçemizde bulunan yetimlerimize destek olmak istiyoruz. İftar programına katılan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Daha sonra konuşma yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Kahramanmaraş İl Başkanı Avukat Yusuf Bülbül, " Ramazan ayının 15'i Dünya Yetimler günü ve bu yıl 6’ncısını icra ediyoruz. Kahramanmaraş’ta 12 yıldan bu yana 500’den fazla çocuğumuza sürekli ve düzenli destek veriyoruz. Bu çocuklarımızı her ay düzenli olarak evlerinde ziyaret ediyoruz. Bunu da gönüllü ailelerimizle birlikte yapıyoruz. Her ay dernek binamızda düzenli bir şekilde toplantı düzenliyoruz. Toplantıda yettim ailelerimizin durumlarını sürekli kontrol ediyoruz, istişare ediyoruz,  neler yapabileceğimizi konuşuyoruz ve ardından 125 yetim ailemiz var evlerinde ziyaret ediyoruz. Gerekli desteği sağlıyoruz" dedi.

İHH Kahramanmaraş İl Başkanı Avukat Yusuf Bülbül, Hediye kartlarını Yetim çocuklarımıza ulaştırılmak üzere İHH Afşin Temsilcisi Durdu Özkök’e teslim etti.

Program da yetim ve ihtiyaç sahibi aileler için yardım toplanırken İHH Kahramanmaraş İl Temsilciliği tarafından, Afşin’de 25 yetim çocuğa verilmek üzere hediye kartı takdim edildi.

İftar programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, AK Parti İlçe Başkanı Avukat ismail Safi ve çok sayıda davetli katıldı.

Editör: Haber Merkezi