Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İHH insani Yardım Vakfınca "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla yetim çocuklar ve aileleri için iftar düzenlendi.

Belediye Başkanı Erkoç, Kervanhan'daki programda, ramazan ayının ruhuna en uygun iftarın bu olduğunu söyledi.

Bugünkü iftar programının, kentteki kardeşlik hukukunun daha güçlü hale gelmesi, insanların bir birine sahip çıkması ve dertleriyle dertlenmesi açısından, bunun sonucunda da şehirdeki mutluluğun, huzurun ve bereketin artması açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Erkoç, "Yetimler bize inançlarımızın emanetidir. Bizim medeniyetimizin ve maneviyatımızın emanetidir. Bu mübarek günlerde de gönül coğrafyamızda çok büyük kanayan yaralar var. Suriye'de, Filistin'de, Irak'ta, Arakan başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında mazlum kardeşlerimiz var.  Şehrimize sığınan mazlumlar ve yetimler var. Biz de Kahramanmaraş olarak bir nebze de olsa şehrimizdeki bu kardeşlik hukukunu güçlendirerek, dayanışma ruhunu arttırarak onlarla dertleşmek ve bir araya gelmek için bu iftar programını tertipledik." diye konuştu.

AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Celalettin Güvenç ve İmran Kılıç'ın da selamlama konuşması yaptığı iftar programına, Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın eşi Şule Ünal, şehit yakınları ve gaziler de katıldı.

Editör: Haber Merkezi