Çorum'da 24-29 Ekim 2016 tarihlerinde düzenlenen 12. Dünya Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası'nda dünya üçüncüsü olan Nuri Temur memleketi Afşin'de davul zurna ile karşılandı.

12. Dünya Üniversiteler Arası Güreş Şampiyonasında Türkiye'yi 74 kiloda temsil eden ve bronz madalya kazanan güreşçi Nüri Temur, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'i makamında ziyaret etti.

Güreş Şampiyonası'nda, dünya üçüncülüğünü elde eden güreşçiyi ve ailesini tebrik eden Belediye Başkanı Güven,  ata sporu olan güreşten, Afşin'de yetişen bir güreşçinin dünya çapında başarı elde etmesinden dolayı mutluluk yaşadıklarını ifade etti.

Daha önce de uluslararası arenalarda Afşin'i temsil eden ve büyük başarılara imza atan birçok sporcu çıktığını hatırlatan Güven, " Şampiyonanın oldukça zor geçtiği bilgisini aldık. Genç güreşçimiz ailesine ve bizlere bu mutluluğu yaşattı. Nuri Temur kardeşimizin önü açık. Başka dünya ve Avrupa şampiyonalarında ülkemizi ve bizleri gururlandıracağını biliyorum." dedi.

Nuri Temur'un yeteneğini üç yıl önce Afşin'de düzenlenen Karakucak Güreş Şampiyonasında gördüğünü ifade eden Güven, "Güreşçimiz, ilçemizde düzenlediğimiz güreş turnuvasında yaşının genç olmasına rağmen kendinden büyük ve güçlü rakiplerine karşı güzel maçlar çıkartarak birinci olmuştu. Sporcumuz kendi daha da geliştirmiş ve kilosunda dünya üçüncülüğünü elde etti. Sporcumuzun başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Çorum'da düzenlenen 12. Dünya Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası'nın oldukça zor geçtiğine değinen Nuri Temur, " 26 ülkeden 500 sporcunun katılımı ile şampiyona yapıldı. Çok iyi sporcuların katıldığı bir müsabaka oldu. Dünya şampiyonasının Türkiye'de düzenlenmesinden dolayı bizim için ayrı bir önem taşıyordu. Ülkemizi temsil etmenin sorumluluğuyla çıktım ve dünya üçüncülüğü nasip oldu." dedi.

- "Hedefim olimpiyat şampiyonu olmak"

Şampiyonanın ardından antrenmanlarını sürdüren Temur, gözünü Avrupa, dünya ve olimpiyat dünya şampiyonluğuna dikti.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda okuyan ve İstanbul Sancaktepe Belediye Spor Güreş Takımı'nda güreş hayatını devam ettiren Temur, " Hedeflerim arasında avurpa, dünya ve olimpiyat şampiyonu olmak var. Ülkemizi, çıktığım her müsabakada en iyi şekilde temsil etmek için antrenmanlarımı ve çalışmalarımı sürdürüyorum. Üzerimde emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Güreş sporunu Afşin'de öğrendiğini belirten Temur, şunları kaydetti:

- Afşin pehlivan yatağı

" Geçmişte de ilçemizden dünya ve Avrupa düzeyinde derece elde eden birçok sporcu çıktı. Bende Afşin'de güreş sporuna ilgi duydum ve öğrendim. Daha sonra Kahramanmaraş'a transfer oldum ve çalışmalarımızın, başarımızın ardından İstanbul Sancaktepe Belediye Spor Güreş Takımı'na transfer oldum. Bu süreçte de hedeflerimiz büyüdü. Usta güreşçilerimiz Şeref Eroğlu, Harun Doğan, İsmail Kurt gibi ülkemizi güreşte gururlandıran sporcularımız örnek alıyorum. İnşallah bende bu duyguları yaşamak ve bayrağımızı göndere çektirerek istiklal marşımızı okutmak istiyorum"

Konuşmaların ardından Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, 12. Dünya Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası'nda dünya üçüncüsü olan Nuri Temur'a cumhuriyet altını taktı.

Editör: Haber Merkezi