Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, yol güzergahında bulunan mahallelerde, arazileri ve taşınmazları kamulaştırılacak vatandaşların isim listesini askıya çıkarttı.

Göksun-Elbistan Karayolunun yapımı hız kazandı. Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, Göksun-Elbistan Karayolunun yapımı için taşınmazları istimlak alanına giren maliklerin isim listelerini, mahalle muhtarlıkları ve camilerde askıya çıkarttı.

Göksun-Elbistan Karayolunun bölünmüş yol olarak yapılması ve standardının yükseltilmesi amacıyla düzenlenen ihalenin ardından Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, Afşin'den, Kabaağaç, Erçene, Kötüre, Ördek, Yazıköy, Gerger, Çağılhan, Hüyüklü ve Alimpınar Mahallelerinde duble yol kamulaştırma alanına giren arazileri kamulaştıracak.

17 Martta Maliklerle Toplantı Yapılacak

Yol güzergahında bulunan mahallelerde, taşınmazları ve arazileri kamulaştırılacak vatandaşlar ile Karayolları yetkilileri 17 Mart 2017 Cuma günü saat 09.00'da Afşin Belediye Düğün Salonunda bir araya gelecek. Arazileri kamulaştırılan vatandaşların, kamulaştırılacak arazilerinin fiyatları belirlenecek.

Göksun-Elbistan Karayolu güzergahında bulunan mahalle muhtarları, arazileri kamulaştırılan vatandaşların isim listelerinin mahalle muhtarlıklarında ve camilerinde bulunduğunu belirterek, vatandaşlardan listeleri kontrol etmeleri istedi.

55 kilometre bölünmüş yol yapılacak

Göksun-Elbistan arasındaki 60 kilometrelik karayolunun 54.5 kilometrelik kısmı ile Elbistan şehir geçişinin yapımı amacıyla 31 Ağustos 2015 tarihinde, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihale düzenlenmiş ve ihaleye 45 firma teklif vermişti.

Editör: Haber Merkezi